Alimenty

• Autor wątku Autor wątku cyha77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
cyha77

cyha77

Użytkownik
Odpowiedzi
98
Witam
Jakiś czas temu pogorszyła się moja sytuacja finansowa w związku z czym zalegałem ze spłatą alimentów,tzn,płaciłem ale nie w pełnej wysokości,cały czas miałem kontakt z moją byłą żoną,i była ona informowana o moich trudnościach finansowych,mówiłem jej że jak tylko stanę na nogi to spłacę jej wszystko,włącznie z tym co zalegałem,niestety za namową jednej z mądrych koleżanek,podała mnie do komornika za te alimenty.
Na chwilę obecną doszłem do porozumienia z moją byłą i poszła ona do komornika żeby wycofać sciganie mnie za te alimenty,jednak pani w kancelarii komorniczej odmówiła przyjęcia takiego wniosku ,powiedziała żeby przesłała to pocztą,co moja była zona uczyniła,jednak zrobiła to listem zwykłym a nie poleconym.
Dziś okazuje się że:Komornik żadnego listu nie dostał,i dalej mnie ściga za alimenty,choć od 3 miesięcy płacę je regularnie mojej byłej.
Moja eks zadzwoniła do tej kancelarii gdzie powiedziano jej że list który wysłała nie doszedł,a teraz pani w tej kancelarii twierdzi żeby poczekała jeszcze do 15 lutego,i dopiero wtedy wysłała list o rezygnacji z usług komornika(15 -sty to termin wpłaty alimentów).
Chce sie dowiedzieć czy komornik ma prawo odmówić przyjęcia pisma o nieściganiu dłuznika ,kiedy wierzyciel chce je złożyć osobiście w kancelarii,i czy takie pismo można wysyłać tylko pocztą?
I po jaką moderacja pani w kancelarii każe mojej eks czekać jeszcze do 15 lutego ze złożenie kolejnego pisma o zniesieniu egzekucji w stosunku do mnie jak ja już od trzech msc. płacę regularnie mojej eks do ręki alimenty.
I co ja mogę teraz jeszcze zrobić??
Dodam tylko że komornik zajął mój rachunek bankowy,wynagrodzenie za pracę, oraz telewizor i komputer na poczet tych alimentów.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót