Alimenty

• Autor wątku Autor wątku arturos2010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arturos2010

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam prosbe mam dlug alimentacyjny w Zusie kwota ta to 13000 zl i w MOP 7000 zl dostalem prace ale co z tego jak komornik zaraz wszedl mi na pensie pobiera 60% z pensi zostaje mi 700 zl alimentow biezacuch jusz niemam zostal tylko ten dlog mam droga zone i synka ktory ma 7 lat tylko ja pracuje morze ktos wie co moge z tym zrobic

Nikt ci nie pomoze niestety w tej kwestii-bedziesz musial to niestety splacic-jakbys placil normalnie zasadzone alimenty to by dług nie powstał.
I przy nastepnym poscie radzę uzyc słownika ortograficznego.

Jak możesz odpowiedzieć jakbyś płacił to długu by nie było.Wydaje mi się że osoby pytające na tym forum szukają pomocy prawnej a nie takiego pouczania.

Tak ale dlugi szczegolnie alimentacyjne musowo splacac, nikt ci nic nie poradzi bo niby co ?? Mozesz zatrudnic sie na czarno i komornik nie bedzie ci mial co zajac ale kiedys jak dostaniesz rente czy emeryture to natychmiast sie upomni o swoje a wtedy napewno i odsetki urosna i dlug bedzie wiekszy....i rowniesz bedzie ci zabieral 60% swiadczen. Pomysl moze o jakims kredycie aby splacic calosc a kredyt na wiecej lat rozlozyc wtedy bedzie ci lzej...Pozdrawiam

Moze warto poprosic zone,zeby poszla do pracy ze wzgledu na ...ciezka sytuacje.Biorac pod uwage kwote i lata,w jakich placil ZUS,sporo czasu panstwo pokrywalo zobowiazania,wiec pora je splacic.

andrew14107 napisał:
Jak możesz odpowiedzieć jakbyś płacił to długu by nie było.Wydaje mi się że osoby pytające na tym forum szukają pomocy prawnej a nie takiego pouczania.

Ale co tu doradzać bo za bardzo nie rozumiem??
Pieniądze na tego Pana dziecko szły z kieszeni podatników-i co niby teraz żyje nadzieja,że zostanie mu to umorzone.Gdyby byl wporzadku co do swojego dziecka takiego problemu by w ogole nie bylo.I tak jak napisala orzeszki dobrze by było jakby tego pana żona poszla do pracy bo na starosc ten Pan naprawde bedzie mial nieciekawie

Tak jak pisałem że niemam jusz bierzacuch alimentów tylko chodzi mi o to jakbym wszystko spłacił bezposredńio do ZUSU czy komorńik śie odczepi i zejdzie z pensii

Ja splacisz wszystkie zaleglosci w Zusie i w Mopsie oraz wszystkie koszty egzekucyjne Komornikowi to wtedy i Komornik powie Tobie dowidzenia.

Niestety,jak napisala emma210 koszta egzekucyjne takze trzeba bedzie zaplacic.Jednak im szybciej zaplacisz,tym mniejsze beda koszta za zaleglosci i pensja bedzie wolna od zajecia.

Dzieki teraz wszystko jusz wiem

Powrót