alimenty

• Autor wątku Autor wątku nomka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nomka nie zapominaj o tym,że Ty swoj wkład alimentacyjny masz tez w wychowaniu dzieci-To Ty z nimi przebywasz 24h i wszystko jest na Twojej głowie

Tak wiem, poza tym ograniczenia związane z pracą, mogę mieć tylko taką, która pozwala mi na elastyczne godziny pracy i możliwośc wyjścia w każdej chwili.
No ale jak przeliczyć na materię opiekę? Eks nie udziela się zupełnie, mniej więcej dwa razy w mies zabiera dzieci w niedzielę na pare godzin.

I mam jeszcze pytanie, czy z racji tego, że zalega mi on od lutego z alimentami (płatne do 10ego każdego miesiąca a w lutym niedopłaty ma już 300 zł, dalej nie płaci nic) mogę od tej daty (10 luty) wnieść o podwyżkę? Jak daleko wsteczna może być data?

I kolejna sprawa: eks najprawdopodobniej nie zgodzi mi się na wyrobienie dzieciom paszportów, rozumiem, ze to też załatwiam w sądzie rodzinnym, co potrzebuję do tego wniosku dołączyć? Czy muszę jakoś szczególnie argumentować czy tylko napisać, że idzie mi o podpis?

Ostatnia edycja:
Przepraszam moderacje ale chyba czas na edycję postu minął, więc muszę napisać nowy.
Pozew o alimenty z wnioskiem o zabezpieczenie powództwa
Co to oznacza i czym skutkuje dla mnie i dla eks?

<i chyba się troszkę za bardzo rozbujałam z wątkiem bo poruszyłam tematy poza egzekucją ale prosze o wyrozumiałość bo chciałam mieć wszystko w jednym miejscu, jeśli to przeszkadza to proszę o jego pocięcie>

Ostatnia edycja:
Powrót