Alimenty

• Autor wątku Autor wątku kroplaxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kroplaxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam serdecznie.Jestem ojcem dwóch synów na których mam przyznane alimenty.Do września tego roku alimenty otrzymuję z Funduszu Alimentacyjnego i już nie będę dostawał bo mi zarobki przekroczyły.Moja była żona nie pracuje ma małe dziecko i nie dawno zawarła związek małżeński ze swoim obecnym partnerem.Nie płaci nic na dzieci i nic się nimi nie przejmuję.Moje pytanie jest czy komornik, który prowadzi moją sprawę może siąść na pensję jej obecnemu mężowi czy ewentualnie jaka by była jeszcze możliwość wyegzekwowania alimentów na dzieci.Napisałem dzisiaj pozew do sądu o podwyżkę alimentów na młodszego syna,który obecnie ma przyznane alimenty w kwocie 200zł,na starszego nie pisałem bo jest już pełnoletni (przyznane alimenty 300zł) bo nie chce chłopaka po sadach ciągnąć.Proszę o jakieś porady.Dziękuję.

No niestety ale komornik z pensjii męża nie bedzie mogł pieniążków sciągnąć-może była żona ma jakis majątek który można byłoby zajać??Można tez złożyc doniesienie do prokuratury z art.209kk-może to by cos poskutkowało?
To,że syn jest pełnoletni to nie znaczy,że musi chodzic po Sądach-wystarczy,że napisze Tobie pełnomocnictwo i Ty bedziesz go reprezentował.

Powrót