alimenty

• Autor wątku Autor wątku patrycja.psiak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patrycja.psiak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie mam dwa mandaty od policji i przychodzi do mnie komornik, czy może mi wejsc na alimenty jak się uczę? Proszę o porade co mam zrobić bo zupelnie sie na tym nie znam.

Najlepiej zapłacic! Nie zapominaj ze moze Ci cos zajać!hehehe- taka jego praca.

po co się odzywasz jak się nie znasz? ja zadalam to pytanie poważnie a nie zeby jakis debil sie wyśmiewał, skoro jestes taki bogaty to zapłac kto bogatemu zabroni? żegnam stąd

po drugie co mi może zając skoro nic na siebie nie mam POWTARZAM ZE DOSTAJE ALIMENTY I SIĘ UCZE to jak mi moze cos zajac?

po pierwsze jak masz mandaty od policji, to nie przyszedł do ciebie żaden komornik lecz poborca skarbowy z urzędu skarbowego. wiele ci nie zrobi, on nie taki nadgorliwy.
po drugie wskazówka: 3 lata od daty mandatu i automatycznie się przedawnia

Powiem Wam tak, znam wielu kilku poborców i sa niektórzy bardziej nadgorliwi niz komornicy.

Ale dalej nikt nie odpowiedział na pytanie. Opiekunowi nie mozna zająć alimentów, gdyż nie sa dla niego. Co z alimentami płaconymi bezpośrednio uprawnionemu? Mnie także to interesuje.

Alimenty (i również świadczenia rodzinne) nie podlegają egzekucji.

patrycja.psiak napisał:
ja zadalam to pytanie poważnie a nie zeby jakis debil sie wyśmiewał, skoro jestes taki bogaty to zapłac kto bogatemu zabroni?
Bez wyzwisk to raz a dwa to nikt inny jak Ty jesteś sobie winna sytuacji,że otrzymałaś mandat...a za błędy trzeba płacić...do kogo masz pretensje,że musisz zapić?

Witam , okolo trzy lata temu mialam przyznane alimenty w wysokosci po 550 zl miesiecznie ale fundusz wypłaca tylko do 500zl czy kiedykolwiek bede miala spłacone reszte alimentow.dodam ze dłuznik do chwili obecnej nie pracował ,teraz dopiero podjal prace na umowie ?

jerry23 napisał:
a skad wiesz że pije?
Przepraszam błąd... nie mam pojęcia jak do tego dopuściłam.... powinno być zapłacić ... Raz jeszcze przepraszam...

automaniak napisał:
czy kiedykolwiek bede miala spłacone reszte alimentow
Dopiero w momencie kiedy dłużnik spłaci FA (a wpływy z wynagrodzenia w pierwszej kolejności będą na spłatę FA) a dopiero wraz z bieżącymi będziesz otrzymywała zaległe.
automaniak napisał:
teraz dopiero podjal prace na umowie ?
Ty nas pytasz? A jak to umowa?

paciorkowiec napisał:
Ale dalej nikt nie odpowiedział na pytanie. Opiekunowi nie mozna zająć alimentów, gdyż nie sa dla niego. Co z alimentami płaconymi bezpośrednio uprawnionemu? Mnie także to interesuje.

mi umorzyli bo się ucze a dostaje normalnie 500 zl alimentow do ręki

Powrót