ALKOHOL W SAMOCHODZIE-JAK TO WYGLĄDA?

• Autor wątku Autor wątku head8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

head8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jakiś czas temu zatrzymała nas(kierowca i 2 pas. z tyłu) policja - rutynowa kontrola dokumentów itp a ja z kumplem obok mieliśmy otwarte piwo i oczywiście nie chwaliliśmy sie nim. Generalnie chce wiedzieć dokładnie o co chodzi z piciem w samochodzie żeby sie nie stresować. Będe wdzięczny za wyczerpującą odpowiedź :wink:

Jeśli nie prowadzi się samochodu to można pić alkohol- tyle, że od jakiegoś czasu nie można pić alkoholu na dworze, w miejscu publicznym etc :what:

to inaczej.. wnętrze samochodu jest miejscem publicznym?

No właśnie mnie to zastanawia :what: Może ktoś z Moderatorów się wypowie :ok:
Parę razy zatrzymała mnie policja gdy byłam pasażerem samochodu i piłam alkohol- nie mieli żadnych obiekcji.

W dyskusji do której link podał atmosphere większość dyskutujących nie zauważyła że ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi wcale nie zakazuje spożywania napojów alkoholowych "w miejscu publicznym". Tam jest konkretna lista miejsc w jakich nie można spożywać alkoholu. (ulice, parki, place itd.). Natomiast póki co można - co do zasady - popijać piwko albo wódeczkę np. na plaży, która moim zdaniem jest miejscem publicznym. No chyba że władza lokalna wyda jakieś odmienne przepisy miejscowe ;)

Powrót