Allegro aukcja - pytanie

• Autor wątku Autor wątku brzostos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brzostos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, szukałem dzisiaj felg aluminiowych do swojego auta i natknąłem się na ciekawą aukcję. Sprzedawca wystawił za nie całe 300zł nowe felgi pasujące do mojego samochodu. Wiem, że to za niska cena ale na aukcji nigdzie nie ma słowa o tym, że to może być cena za sztukę, wręcz przeciwnie, wszędzie jest mowa o komplecie.

Jeżeli to jednak tylko błąd ze strony sprzedawcy to chciałbym się dowiedzieć czy ma on obowiązek wysłania mi teraz całego kompletu felg czy nie?
Link do aukcji: 015 S 15 5 5X100 NOWE FELGI TOYOTA AVENSIS (5106415786) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

W załączniku screen.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
W komplecie
4-felgi, 4-wentylnice chrom, 4-pierścienie centrujące (jeżeli wymagane do montażu), 4-dekielki, 4-logo firmowe felg

1 osoba kupiła 1 komplet

To komplet kolego :)

Dziękuję za szybka odpowiedz ;) czyli nie ma opcji ze sprzedawca wyśle mi jedną felge? :) a jezeli tak by było to mogę coś z tym zrobić?

Dostałem takiego maila od sprzedawcy:
"Witam. Felgi zamówione na allegro, były uszkodzone i sprzedane na miejscu w serwisie. W związku z Tym Zamówienie anulujemy."

Sprzedawca nie chce wysłać towaru, raz twierdzi że był błąd w opisie a raz że felgi które zamówiłem były uszkodzone i sprzedali je w serwisie... Pytanie do forumowiczów czy mam jakieś prawo żeby domagać się o wysyłkę zamówionego towaru czy sprawa jest do zamknięcia? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Powrót