Allegro, brak nazwy firmy

• Autor wątku Autor wątku Marker5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marker5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam, otóż niedawno sprzedałem rzecz którą wysłałem na podany adres z formularza wpłaty, niestety zabrakło tam nazwy firmy (imię, nazwisko, ulica i kod pocztowy z miejscowością zostały wpisane) przez co przesyłka nie została dostarczona mimo 3 prób, obecnie jest ona na zwrocie. Pytanie moje, czy brak nazwy firmy jest czymś co powoduje, że paczki nie można w żaden sposób odebrać oraz na czyi koszt powinna zostać zwrócona przesyłka?

Obowiązują Cię namiary z formularza.

Za zwrot zapłacisz Ty, ale możesz się domagać rekompensaty od kupującego.

Marker5 napisał:
Pytanie moje, czy brak nazwy firmy jest czymś co powoduje, że paczki nie można w żaden sposób odebrać

To pytanie skieruj bezpośrednio do firmy która realizowała transport. Zanim zlecisz usługę powinieneś bardzo dokładnie zapoznać się z regulaminem przewoźnika.

Wysyłane było naszą poczciwą Pocztą Polską, posiadam dowód nadania przesyłki. Kupująca upiera się, że to moja wina gdyż nie podałem nazwy firmy i mówi, że żadnych kosztów nie pokryje ponownie. Czym się podpierać przy domagania się zwrotów kosztów ponownej wysyłki?

Ja nie dopisałem, w formularzu była.

Czyli rozumiem brak nazwy firmy w adresie powoduje, że przesyłka mimo prób doręczenia nie mogła zostać odebrana tak?

No przewoźnik nic nie twierdzi gdyż jeszcze tego nie zgłaszałem chyba ze takim czymś może być "raport" ze śledzenia przesyłki.

No paczka już jest w odwrocie i raczej nic nie zdziałam.

Marker5 napisał:
Ja nie dopisałem, w formularzu była.

Mogłeś napisać o tym w pierwszym poście.

Na stronie PP masz dostępny tracking. Trzeba było sprawdzić numer i poinformować kupującego, że paczka leży.

Pisałem e-maila z nr trackingowym do kupującego (odbiorcy), jednak nie został odczytany? Został zignorowany? Nie wiem, gdyż po dwóch dniach został przysłany e-mail z zapytaniem o ten nr właśnie.

Powrót