Allegro brak otrzymanwgo przedmiotu ile czekać ?

• Autor wątku Autor wątku konstantyno110
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konstantyno110

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dnia 4.06.2015 roku zakupiłem na allegro.pl od prywatnego sprzedającego ( 99 komentarzy pozytywnych , 1 neutralny) dysk twardy SSD. Od razu zapłaciłem za niego poprzez PayU. Do dnia dzisiejszego ani dysku ani najgorsze odpowiedzi ze strony sprzedającego na @ nie odpowiada numer telefonu niby sygnał jest a nikt nie odbiera. Po jakim terminie mogę iść na policję bo to muszę zrobić żeby skorzystać z programu który chroni kupujących. W regulaminie allegro zawarte jest że kupujący i sprzedający powinni nawiązać kontakt do 7 dni od daty zawarcia umowy. Proszę o poradę z góry dziękuje :)

Na pewno nie można mówić o oszustwie jeżeli od zakupu minęło 6 dni. A regulamin Allegro Policję nie interesuje.

Rozumiem ale nie jest to normalne że przez ten czas nie ma żadnej informacji od sprzedającego. Kiedy policja może się tym zając ? Najgorsze to że potrzebowałem ten dysk i będę musiał zamówić drugi bo nie liczę że nagle sprzedający się obudzi ;/

To tylko 6 dni, w czasie których m.in. był długi weekend w czasie którego nie każdy siedzi przed komputerem. A szczególnie jeśli mówimy o osobie prywatnej. Odczekaj jeszcze tydzień-dwa, pisz do niego maile a jak to nic nie da to dopiero złóż zawiadomienie.

Powrót