Allegro- Brak przedmiotu

• Autor wątku Autor wątku Mymy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mymy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
witam, kupilem telefon Nokie Express music na allegro pol roku temu, wylicytowalem go na aukcji za 200zl. umuwilismy sie z sprzedajocym ze wplacam mu 100zl a reszte za pobraniem. nie odbieral telefonow. pewnego razu jak odebral to powiedzial ze wyslal. poznej znowu nie odbieral. a teraz po przerwie miedzy telefonami ok 3miesiace odbiera i jak powiem ze dzwonie o telefon to sie rozlacza i nie odbiera. co mam zrobic . gdzie to zglosic? dodam ze mam fakture wplaty na jego konto.

Na policje. Możesz się starać o zwrot pieniążków z allegro. jEST TAKIE COŚ JAK PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH. Poczytaj na allegro. Mnie też oszukano ale pieniążki mi zwróciuli.

A wiec co mam pokolei zrobic? co mam zabrac na policje jak pujde?

wydrukuj strony przedmiotu zakupionego. E maile jak pisałeś z nim. Wszystkie dokumenty które się tego tyczyły. Policja zrobi raport, dostaniesz pismo o wszczęciu dochodzenia i wtedy do allegro wysyłasz kopie wpłaty, kopie pisma o wszczęciu dochodzenia ksero dowodu i jak przyjmą pismo to Ci pieniążki zwróca. Musisz im oczywiście dokładnie opisać przebieg zdarzenia.

a czy zostana wyciagniete jakies konsekwencje wobec niego?

Na tym etapie trudno aby cokolwiek wyrokować, wszystko zależy od organów ścigania.

Powrót