K
kuleer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
witam. mam problem. zakupilem na allegro przedmiot. zaplacilem za niego z gory przelewem (w tym przesylka. po 1,5 tygodnia gdy paczka nie przyszla probowalem sie skontaktowac z firma. pod podanym nr telefonu ciagle wlaczala sie poczta glosowa, podany numer gg byl aktywny jednak tez nikt nie raczyl odpisac. wyslalem wiec maila ze rezygnuje z przedmiotu. po 2 dniach dostalem odpowiedz (tez mailem) ze mam sie wstrzymac jeszcze 2 dni gdyz sprawdza czy przedmiot nie wrocil do nich. po 3 dniach od tego maila napisali ze przedmiot wrocil i ze mam ponownie zaplacic za przesylke. w sumie od kupna minął miesiąc. firma twierdzi ze byl kurier 2 krotnie ale nikogo nie zastal. niestety nie zostawil ani zadnego awiza ani w drzwiach ani w skrzynce ani nigdzie indziej. nikt nawet nie zadzwonil ani nie napisal sms-a choc numer tel podany jest w danych allegro. nie bylo tez informacji kiedy i w jakich godzinach przyjdzie paczka. zarzadalem zwrotu pieniedzy jednak firma chce sobie odciagnac za przesylke. powiedzieli tez ze mam sobie zalatwiac sprawe z kurierem. dlaczego? skoro nic z ta firma kurierska nie mam wspolnego. dlaczego ja mam to zalatwiac. czy maja do tego prawo? co mam zrobic? sama przesylka wynosi 20 zl. nie sa to kolosalne pieniadze ale czuje sie oszukany i chce je odzyskac. bardzo prosze o odpowiedz.
dodam tez ze nie stac mnie na jakies zakladanie spraw w sadzie itd. co moge zrobic nie ponoszac zadnych dodatkowych kosztow?
Ten problem opisalem tez na innym forum, ale nikt nie odpisuje. Może tu znajde pomoc
dodam tez ze nie stac mnie na jakies zakladanie spraw w sadzie itd. co moge zrobic nie ponoszac zadnych dodatkowych kosztow?
Ten problem opisalem tez na innym forum, ale nikt nie odpisuje. Może tu znajde pomoc