Allegro - chamskie zachowanie nabywcy - mogę anulować transakcję ?

• Autor wątku Autor wątku klopikxda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klopikxda

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Pewnie nie jedna osoba się z tym spotkała.

W moim przypadku wygląda to tak :

Klient wygrał aukcję, ale jego zachowanie jest dość chamskie.

Nie dość że twierdzi że nabijam ludzi w butelkę,
to jeszcze co ciekawe wpłacił pieniądze mówiąć
że zobaczy jak z nim wywiąże się z transakcji.

Na pytania "czy jest poważny" odpowiada : proszę wywiązać się z transakcji i nie zadawać zbędnych pytań

i tym podobne ,DUŻO gorsze, co jest naprawdę wkurzające.

Czy w takim przypadku mogę zrezygnować z takiej transakcji ?

Nie żebym nie chciał mu tego sprzedać z powodów finansowych, bo cena sprzedaży była dobra, ale ze względu na jego nastawienie, zakładanie że "ściemniam", chamskie podejście itd...

Czy mogę ?

Wystąpiły tu szczególne warunki.

Nawet komentarz negatywny przeboleję, ale czy w kwestii prawa mogę tak postąpić.

Proszę o radę.

Czy w takim przypadku mogę zrezygnować z takiej transakcji ?
Nie widzę podstaw.

Bo niby na jakiej podstawie? Że klient jest nie miły...? Jak w życiu.

Umowa została ważnie zawarta, więc tłumaczenie, że kontrahent jest chamski nie jest podstawą do odstąpienia od umowy, zwłaszcza, iż przelał należność na Twoje konto. Teraz Ty powinieneś wydać mu towar.
Colder ma rację - musisz wywiązać się z umowy.

Regulamin Allegro nie nakłada na uczestników kulturalnego zachowania - tę kwestie regulują tzw. normy obyczajowe. Proszę się skupić na procedurze sprzedaży. Zachowanie klienta proszę tolerować - chyba że naruszy Pańskie dobra osobiste, ale nawet w takiej sytuacji nie może mieć to wpływu na realizację transakcji.

dodać można tylko przekonując do nie unikania realizacji transakcji - im szybciej ją zrealizujesz - tym masz więcej podstaw żeby stwierdzić iż może on zmieni zdanie o Tobie jako sprzedawcy?

Transakcja prawie zakończona.

Cóż, czasem się tak zdarza.

Temat do zamknięcia.

Powrót