Allegro - dwa konta

• Autor wątku Autor wątku jasin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jasin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam, jest taka sytuacja że potrzebuje 2 kont na Allegro, mam jedno już kilka lat i same pozytywy ok 500. Oczywiście nie mam zamiaru oszukiwać z tych kont, podbijać aukcji ani nic.

Czy mogę na siebie zarejestrować dwa konta?

Według regulaminu Allegro: nie możesz.

A jeśli założę sobie drugie konto na mój adres, ale podam inne imię? Zamiast mojego Jan XXX, zarejestruje konto na Marek XXX (którego w rzeczywistości nie ma) - dojdzie mi wtedy list aktywacyjny? Tzn czy listonosz go dostarczy?

Albo czy są inne sposoby żeby mieć dwa konta?

Witam
Niech Pan uwaznie przeczyta regulamin Allegro bo chyba dopuszcalne jest posiadanie wiecej niz jednego konta.Napewno jest to zgodne z regulaminem jesli jedno jest tzw firmowe a drugie tzw prywatne choc oba na te sama osobe.
Opcja z listem na MarkaXXX jest wykonalna,ale jak Allegro jakims cudem dojdzie ze MarekXXX to Pan to moze zablokowac oba konta, a kwestia odblokowywania jest dluga i skomplikowana bo rozmowa z Konsultantami Allegro jest mocno 'koperkowa"

ps.Vide art 2.12 regulaminu Allegro.

Tak jak napisała Zosia-Samosia jest w regulaminie taka wzmianka:

§ Użytkownik może posiadać więcej niż jedno Konto, jednakże nie może ich wykorzystywać do dokonywania jakichkolwiek czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest w szczególności:(...) w skrócie podbijanie itp

Ale naczytałem się też innych artykułów gdzie użytkownicy piszą że mieli dwa konta i ich zablokowali ot tak sobie, a nie chce żeby mi kiedykolwiek zablokowali konta...

niestety jest to mozliwe;-(mam wrażenie ze allegro ustalilo regulamin ktory przestrzegac maja jedynie uzytkownicy, samego allegro on nie obowiazuje.Sama mialam z nimi mnostwo niezrozumialych problemów i wlasciwie zadnej mozliwosci komunikacji bo odpowiadaja na miale albo nie...moze nalezałoby spytac u zródła tzn napisac poprostu do nich i w razie ewentualnych kłopotów podeprzec sie potem ich odpowiedzia i wyrażona tam ewentualnie zgodą na 2gie konto.
A swoja droga ciekawe kiedy allegro stanie sie nieco mniej aroganckie i nieprzyjazne do swoich uzytkowników?

Cóż...

W dziale obsługi użytkowników Allegro pracuje ponad 200 osób (w różnych zespołach zajmujących się określonymi sprawami). Problem polega na tym, że są oni zachęcani (łagodnie to ujmując) to szablonowego działania, co niestety skutkuje wrażeniem, że koresponduje się z botem. :) Jednak jest to poniekąd konieczne przy tej ilości zgłoszeń jakie obsługują (minimum kilkadziesiąt dziennie na osobę).

Niestety Allegro jest monopolistą i, mimo że jest to jedyny portal z opłatami, jest to największy rynek netowy w Polsce. I prędko się to nie zmieni.

Są sprzedawcy, którzy płacą kilka (i kilkanaście) tysięcy prowizji miesięcznie i z nimi nie piszą boty. :)

Allegro pracuje ciągle nad poprawą obsługi, jednak moim zdaniem zawsze będzie grono niezadowolonych.

wysłałem im emaila z pytaniem czy mogę założyć konto :(a co otrzymałem....

ZABLOKOWALI mi konto!!!!

Czy to jest normalne ;/

Powiedzialbym ze typowe;-(
Cieszy optymizm Drzemika na temat poprawy jakosci obslugi Allegro ale jak na razie widac raczej regres a ilosc skarg i reklamacji klientów Allegro rosnie wprost proporcjonalnie.
Jasinowi mozna jedynie poradzic wysłanie listu z zapytaniem na temat przyczyny zablokowania konta oraz przygotowanie sie na dluga, zmudna i nieco niespojna korespondencje z konsultantami (za kazdym razem z kims innym...oczywiscie nie znajacym sprawy)oraz bycie "przeczołganym" przez Konsultantów za winy popełnione i niepopełnione.
Alternatywa:przysłowiowe "olanie "Allegro

jasne, ze mozna ja mam 7 kont wlasnie w taki sposob jaki przedstawiles Jasin, czyli tylko zmieniając imie w danych adresowych za kazdem razem.
I za każdym razem dochodzil list aktywacyjny.

Hieronim1969 napisał:
... jak na razie widac raczej regres a ilosc skarg i reklamacji klientów Allegro rosnie wprost proporcjonalnie.
wskaż dane statystyczne potwierdzające takie twierdzenie i ich źródło...

Powrót