Allegro i kupno przedmiotu

• Autor wątku Autor wątku malwa10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malwa10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam, licytowałam 3 przedmioty, których minimalna cena za 1 było 5 zł, nikt przede mną ani po mnie nie licytował, ale mimo to wbiłam większą kwotę 22zł za sztukę, myśląc że i tak będzie liczyło od tych 5 zł, owszem towar jest mój, nikt inny nie licytował, ale mi policzyło za każdy przedmiot 22 zł. Czy muszę za to płacić czy to nie oszustwo? Nie powinno liczyć tak jak na pozostałych aukcjach od 5 zł w zwyż?
Proszę o jakość podpowiedz bo nie wiem co zrobić, a płacić tyle pieniędzy to też niezbyt.

Od sprzedającego zero odzewu, dostałam tylko maila że wygrałam aukcje i do zapłaty te 60 zł,

Proszę dać linka do aukcji bo nie rozumiem tego co Pani napisała.

Colder napisał:
Proszę dać linka do aukcji bo nie rozumiem tego co Pani napisała.

Rozumie Pan coś z tego?Jeśli tak to prosiłbym o oświecenie:)Jak dla mnie wszystko jest ok.

Chodzi o to że cena wywoławcza była 5 zł, licytowałam tylko ja, więc gdy wbiłam moją najwyższą ofertę czyli te 22 zł, to nie powinno licytować normalnie od 5 zł? Bo dla mnie to trochę dziwne, to że oferuje taką kwotę, w wypadku braku innych licytujących przypadkiem nie powinna być nadal ta minimalna czyli te 5 zł za sztukę? Na innych aukcjach nigdy w ten sposób mi się nie zrobiło dlatego jestem zdezorientowana.

Proszę opisać sprawę na Allegro, bo jak rozumiem jest to bardziej rzecz techniczna niż prawna.

Tak jak pisze Colder to jest sprawa związana z aukcjami wieloprzedmiotowymi.

W takim wypadku, NIE MA zastosowania reguła automatycznego licytowania..
Zatem, jeśli wpisze pani 100 zł za 3 sztuki, to tyle się pokaże na licytowanej aukcji.
Stąd 22 zł do zapłaty za każdy przedmiot.

Powrót