allegro - kłopoty

• Autor wątku Autor wątku k35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

k35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
I KU PRZESTRODZE!!

Moi Drodzy mam takie pytanie. Zakupiłam produkt na allegro, SPRZEDAWCA popieprzony że aż głowa boli, wystawiłam gościowi negatywny komentarz. Następnie gość założył mi sprawe cywilną. Zgłosiłam sprawę do allegro, Allegro "umyło ręce", a jak powiedziałam że wystąpie do portalu o odszkodowanie za kłopoty na które zostałam narażona i za całe zamieszanie, moja aukcja zakupowa znikneła z portalu ;-]
;0
czy mam prawa dochodzić się roszczeń wobec allegro?
Proszę doradzcie, może moje roszczenia sa bezpodstawne.

Ostatnia edycja:
Napisz więcej szczegółów, za mało danych, aby cokolwiek powiedzieć.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

zakupiłam smartwatcha. zaplacilam natychmiast payu. Gość miał wysłać produkt zgodnie z aukcją, miał na to 4 dni ( list ekonomiczny). 14 dni minelo produktu wciaz nie dostałam. po 2 tyg wystawiłam komentarz tej treści:

Brak kontaktu ze sprzedającym. Po 14 dniach towaru BRAK. Pomimo że w mojej aukcji pisało dostawa produktu w 4 dni, produkt najpewniej idzie z chin. Z Chin to i sama mogę sobie produkt zamówić. Sprawę w przeciagu 7 dni kieruję na policje. Uwaga

początkowo gość się odgrażał bym usunęla komentarz, nie chciałam usunąć bo produktu jeszcze długo nie miałam. Zakupiłam produkt 29 , a dotarl do mnie 15. Rzxecz przyszla z chin.
no i gość założył mi sprawe cywilną o znieslawienie itp.

czy mam prawo mieć jakieś roszczenia do allegro?

k35 napisał:
zakupiłam smartwatcha. zaplacilam natychmiast payu. Gość miał wysłać produkt zgodnie z aukcją, miał na to 4 dni ( list ekonomiczny). 14 dni minelo produktu wciaz nie dostałam. po 2 tyg wystawiłam komentarz tej treści:

Brak kontaktu ze sprzedającym. Po 14 dniach towaru BRAK. Pomimo że w mojej aukcji pisało dostawa produktu w 4 dni, produkt najpewniej idzie z chin. Z Chin to i sama mogę sobie produkt zamówić. Sprawę w przeciagu 7 dni kieruję na policje. Uwaga

początkowo gość się odgrażał bym usunęla komentarz, nie chciałam usunąć bo produktu jeszcze długo nie miałam. Zakupiłam produkt 29 , a dotarl do mnie 15. Rzxecz przyszla z chin.
no i gość założył mi sprawe cywilną o znieslawienie itp.

czy mam prawo mieć jakieś roszczenia do allegro?

Czy mam prawo starać się o odszkodowanie od allegro ze portal naraził mnie przez tego człowieka na tyle kłopotów? Przecież negatywne komentarze to jest ich system oceniania transakcji

A co ma do tego allegro? Posądziłaś sprzedawcę o to, że nie ma towaru na stanie i trzeba czekać aż sprowadzi z Chin. Pewnie masz na to dowody, skoro oskarżyłaś go o to w komentarzu. Teraz wystarczy, że przedstawisz je w sądzie i nie będziesz miała problemów. Poza tym, z tego co zrozumiałem, ostatecznie nie zgłosiłaś sprawy na policję, bo towar otrzymałaś (z opóźnieniem, ale jednak), więc komentarz wprowadza w błąd i wystawia nieprawdziwe świadectwo sprzedającemu.

Ostatnia edycja:
Powrót