allegro - kosmiczny koszt przesyłki i odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku Kamila1023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
przy takich cenach musi nadrabiać przesyłką, cóż trzeba być ostrożnym i dokładnie czytać oferte nim się zgodzi zawrzeć umowę.

Moja głupota w 100%, teraz chcę jakoś wybrnąć

i na przyszłość, patrz na komentarze nim dokonasz zakupu;)

No właśnie nie ma komentarzy, nowy sklep... A zakupy tak naprawdę nie moje, zwykła przysługa, więc jakoś szczególnie się nie zagłębiałam, myślałam, że wszystko posprawdzane...

Chyba najrozsądniej jednak zapłacić zgodnie z zawartymi umowami, a następnie odstąpić od umowy bez podania przyczyny i odesłać towar.

Niech Pani nic nie płaci, niech Pani skontaktuje się z serwisem Allegro i podda numer aukcji lub dane sprzedającego w tym przypadku tego "sklepu". Sprzedający jasno określił w przesyłce: 1 sztuka-15zł kolejna-15zł maksymalnie w paczce-3 szt. Więc sprzedający powinien wysłać każdą sztukę osobno lub 3 sztuki w jednej paczce. Przykładowo zamówiła Pani 12szt sprzedający powinien wysłać każdą sztukę osobno jeśli Pani płaci za każdą paczkę osobno to powinna ją Pani dostać osobno zapakowaną z adresem, ale sprzedający nie wyśle Pani każdej osobno pójdzie na łatwiznę przy okazji zarobi na jednej paczce 30zł, ponieważ wysyłając towar w tym przypadku 3szt w jednej paczce płaci raz 15zł a Pani 3 razy czyli 45zł. Więc tu czuć na kilometr oszustwo ze strony Allegrowicza, ponieważ zakładam że wprowadzi Panią w błąd i zamiast wysłać 12 paczek wyśle Pani 4 paczki i zapłaci za nie 60 zł a Pani zapłaci 180zł w taki sposób na tym zarobi, a Pani zostanie wprowadzona w błąd. Więc proponuje nic nie "dopłacać" tylko walczyć o zwrot tego co Pani wpłaciła. Pozdrawiam

Być może, ale ja w porównaniu do Pana staram się pomóc. Jak widać nie wiele Pan pomógł w tym temacie. Dobranoc, Zdrowia Życzę i Serdecznie Pozdrawiam. :cool:

Powrót