Allegro - Kruk, innymi slowy mam robic za poslanca Allegro!

• Autor wątku Autor wątku kr1z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kr1z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, sprawa drobna, ale przez chamstwo pani, która rzekomo prowadzi moją "sprawę" w f-mie Kruk piszę tutaj.

Miałem zadłużenie względem opłacania rachunków na rzecz grupy Allegro, zgłoszenie poleciało do kruka, zanim do mnie dotarło kwota była już opłacona - a oni dalej ciągną swoje (sprzedałem w ten czas dwa przedmioty..) - kobieta twierdzi, że to JA mam doręczyć im teraz potwierdzenie wpłaty, bo oni takowego od Allegro nie dostali, a wedle prawa Polskiego mam taki obowiązek(!).

Co ja mam tym wariatom odpowiedzieć jak oni się ze mną kłócą o 34zł, które już zapłaciłem?

Czy Kruk działał w imieniu Allegro, czy też może kupili już ten dług?

działali w imieniu allegro, tzn. tak wnioskuję skoro oni ode mnie chcieli potwierdzenie przelewu za ten rachunek od allegro - bo ów allegro nie dostarczyło im jeszcze potwierdzenia, to śmiechu warte jest i chore - nagabują mnie za coś co ja już opłaciłem,a wspomniana pani prowadząca moją "sprawę" (na 34 zapłacone zł) wręcz kazała mi jakbym był ich pachołem ;).

Cóż, nawaliłeś na całej linii. Nie zapłaciłeś zobowiązania w odpowiednim terminie. Zrobiłeś to wreszcie, bardzo dobrze. Jednak jest oczywiste, że jesteś winien powstałemu zamieszaniu (Ty nawaliłeś z płatnością, nie allegro i nie Kruk). To, że w końcu spełniłeś swój obowiązek, to żadna zasługa. W końcu to był obowiązek. Teraz powinieneś naprawić swój błąd i wysłać dowód spóźnionej zapłaty (chyba nie sądzisz, że ktoś Ci jeszcze uwierzy na słowo), skoro wierzyciel Cię o to prosi. Oczywiście, żadne prawo Ci tego nie nakazuje, jednak zwykła przyzwoitość już tak. Możesz też zachowywać się dalej jak buc i wciąż otrzymywać różne monity a potem się skarżyć na forum na tego obrzydliwego wierzyciela.

powiedz pani, że jak nie wierzy to niech sobie sprawdzi u allegro, a jeśli coś im nie pasuje to w sądzie się przekonają i jeszcze na koszty popłyna. myslę że to wystarczy za dowód wpłaty :) i zaproś panią na kolację, może nie trafiłeś na paszczura :D

marian.pazdzioch napisał:
powiedz pani, że jak nie wierzy to niech sobie sprawdzi u allegro, a jeśli coś im nie pasuje to w sądzie się przekonają i jeszcze na koszty popłyna. myslę że to wystarczy za dowód wpłaty i zaproś panią na kolację, może nie trafiłeś na paszczura
Miałem pewność, że kolega m. tu się pojawi i będzie namawiał do stawiania oporu. Oczywiście masz rację, Kruk czy Allegro nic nie może złego zrobić pytającemu (poza wysyłaniem pism, czy dzwonieniem). Jednak po co się głupio handryczyć? Drogi Paździochu, można sobie i innym ułatwiać życie a nie szukać sporu (tylko dlatego, że ewentualną walkę najprawdopodobniej się wygra). Trzeba też mieć świadomość, iż nie było się w porządku (zwłoka w zapłacie). Mądra rada więc, to wysłać dowód wpłaty.

Robilee, widzę ,że mam przyjemność poznać tutejszego-wszystko-wiedzącego napinacza :).

Przedstawię ci to jaśniej,

zalegałem z wpłatą 34zł dla allegro, dostałem od allegro upomnienie na email - pieniądze wpłaciłem, po dwóch dniach przyszedł e-mail od Kruka z poinformowaniem mnie o wszczęciu postępowania ZA COŚ CO JUŻ OPŁACIŁEM. 1. Telefon - poinformowałem grzecznie o wpłacie, 2 telefon - "niech pan sam to układa z allegro i dostarcza nam potwierdzenie bo my nie dostaliśmy od nich wpłaty jeszcze" - ,gdzie w momencie otrzymania drugiego telefonu minął ponad tydzień od wpłaty.

Dalej możesz sam wszystko dograć, więc słówka zostaw na swoich bliskich czy innych wirtualnych znajomych, bucu pyskaty.

Dzięki, sprawa rozwiązana, przed chwilą zadzwoniła przedstawicielka allegro i wszystko z Krukiem wyjaśnione - sami byli sobie winni, słowa przedstawicielki.

marian.pazdzioch
Wredna małpa, za to pani od Allegro sobie chichotała w rozmowie :D.

Do zamknięcia.

Ostatnia edycja:
Robilee napisał:
Jednak po co się głupio handryczyć? Drogi Paździochu, można sobie i innym ułatwiać życie a nie szukać sporu
jakby załatwili sprawę od razu tak, jak to opisane na końcu, nie byłoby problemu. a tu opowiadają bzdury kolesiowi że to on ma udowadniać że nie jest wielbłądem i jakieś głupoty o obowiązku z prawa polskiego itp. ułatwić sprawę robilee to mogli oni i od razu
kr1z napisał:
Robilee, widzę ,że mam przyjemność poznać tutejszego-wszystko-wiedzącego napinacza :).

Dalej możesz sam wszystko dograć, więc słówka zostaw na swoich bliskich czy innych wirtualnych znajomych, bucu pyskaty.
w realu (nie myl z tesco) zarobiłbyś z liścia i miałbyś napinke pojaśnioną...

Dzięki za wypowiedzi. Nie wiem, nie interesują mnie zbędne posty robilee, nie masz co napisać? Nie "pomagaj" albo pracuje w Kruku albo miał zły dzień. Forum na pewno nie jest miejscem do okazywania męstwa, więc nie interesują mnie tego typu niepotrzebne opinie kółka wzajemnej adoracji. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Robilee napisał:
Miałem pewność, że kolega m. tu się pojawi i będzie namawiał do stawiania oporu. Oczywiście masz rację, Kruk czy Allegro nic nie może złego zrobić pytającemu (poza wysyłaniem pism, czy dzwonieniem). Jednak po co się głupio handryczyć? Drogi Paździochu, można sobie i innym ułatwiać życie a nie szukać sporu (tylko dlatego, że ewentualną walkę najprawdopodobniej się wygra). Trzeba też mieć świadomość, iż nie było się w porządku (zwłoka w zapłacie). Mądra rada więc, to wysłać dowód wpłaty.
Poodbna rada należy się także firmie Kruk :)
"Jednak po co się głupio handryczyć?"
"[...]można sobie i innym ułatwiać życie a nie szukać sporu"

Jesteś zwolennikiem bycia w porządku i w zgodzie z prawem-chwała Ci za to, bo masz rację.
Prawo działa w obie strony. Jak coś jest zgodne z prawem to po co tworzyć niepotrzebne, kolejne działania?
Kolega pytający dopełnił formalności - zapłacił. FW działa na zlecenie więc niech sobie działa wg własnych standardów - nic nam do tego.
Prościej im zapytać swojego mocodawcy o stan sprawy ale skoro chcą się napinać - droga sądowa czeka - takie ich prawo. Ostatecznie to podobno oni są profesjonalną stroną na rynku?

Powrót