allegro kup teraz!!!!

• Autor wątku Autor wątku kacperjarz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacperjarz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Wystawiłem w allegro aukcję tylko kup Teraz.Chciałem zorientować się czy jest zainteresowanie sprowadzeniem sprzętu budowlanego z zagranicy. Po 10 minutach od wstawienia aukcji zadzwonił Pan z zapytaniem o sprzęt odpowiedziałem ze mogę sprowadzić mu w ciągu miesiąca jeżeli znajdę jeszcze paru chętnych na jeden transport do polski. Pan był zainteresowany podał swoją propozycję ceny za sprzęt, niższą niż w opcji kup teraz. Powiedziałem że jak będę miał wszystkie dane i aktualne zdjęcia to mu prześle na meila. Po chwili zorientowałem się że pan kupił na allegro ten sprzęt opcją kup teraz. Następnego dnia zadzwonił do mnie, powiedziałem mu że to już nie aktualne ponieważ sprzęt został już sprzedany . On noto że on kupił i nie cofnie tego i że czeka na sprzęt.Opis sprzętu w ogłoszeniu był bardzo ubogi a zdjęcie było innego starszego rocznika.
Tytuł:JCB 3CX SITEMASTER 4X4 4.400M/H 99R
Treść:
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST KOPARKO-ŁADOWARKA JCB 3CX SITEMASTER 4X4 4.400 M/H
SPRZĘT DO SPROWADZENIA.
MOŻLIWOŚĆ SPROWADZENIA TEGO LUB INNEGO MODELU NA ZAMÓWIENIE.
TEL 60xxxxx
Czy teraz będę musiał sprowadzić mu ten sprzęt? Co mogę zrobić? Czy jeżeli Pan kupił opcją kup teraz i ja mu sprowadzę to on może odmówić kupna bo np. nie podoba mu się kolor?
Pozdrawiam.

W teorii wygląda jakbyś faktycznie ją sprzedał :) Jak to "alledrogo" pisze:
Informuję, iż została zawarta umowa prawnie wiążąca i obie strony powinny się z niej wywiązać.
do zdjęcia należało dopisać np "zdjęcie wyłącznie poglądowe",
a kupującemu przesłać aktualne przedmiotu
Zastanawiam się tylko nad zapisem - "SPRZĘT DO SPROWADZENIA" - czyli ew. poniesienie kosztów sprowadzenia

Kupujący wiedział ze to zdjęcie nie jest aktualne. Ale jak moge sie wycofać co mam robić?

Żeby się wycofać trzeba mieć zgodę kupującego. Najlepiej pisemną - dla celów dowodowych.

A czy kupujący może się wycofać jak mu sprowadzę koparkę?

Powrót