Allegro kupujący twierdzi że nie dostał przedmiotu

• Autor wątku Autor wątku avdamian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

avdamian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Allegro przesyła mi wiadomości o to abym udowodnił że przedmiot zakupiony przez kupującego został wysłany.
Tak więc użytkownik allegro kupił u mnie przedmiot wirtualny znajdujący się na platformie steam przedmiot został wysłany na podany przy zakupie adres wymiany.
Przedmiot został wysłany i odebrany .
Wysyłałem w odpowiedzi do allegro filmy w których widać przebieg wysłania oferty jak i to że kupujący ją akceptował.Również wysyłałem zrzuty ekranu z platformy steam z historii wysłanych ofert gdzie widać że oferta została wysłana i akceptowana.Na jednym z filmów które nagrałem i podesłałem w odpowiedzi dokładnie skopiowałem link wymiany z wiadomości do sprzedającego wkleiłem go w przeglądarkę i przeszedłem na profil steam kupującego w zakładce ekwipunek gośc po prostu ma odebrany przedmiot... Tak samo wszedłem w historie wymian i z tej historii można przejść na profil osoby która odebrała ten przedmiot i jest to ta sama osoba która dała adres wymiany podczas kupowania na allegro.

Po wysłaniu tych dowodów allegro mi odpisało:
Niestety nie mam możliwości stwierdzenia, że na pewno Klient otrzymał towar. Stwierdzenie tego typu kwestii według linków, które Pan podał, nie jest możliwe.

Pozdrawiam,

Co mam zrobić w tej sytuacji? Jak mam udowodnić to że przedmiot został wysłany ?
Bardzo proszę o pomoc jestem osobą prywatną no i nie chciałbym dostać blokady na allegro ZA BYCIE UCZCIWYM ;/

Zapytaj pracownika allegro co według nich jest potwierdzeniem wysłania przedmiotu. Jeśli kupujący nie ustąpi pozostaje droga sądowa, ale wątpię żeby chciał się "bawić" w pozew o wydanie przedmiotu.

Powrót