A
Arti1595
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam sprzedałem gre na allegro za 25zl.Odbiorca wybrał sposob zapłaty listem poleconym piorytetowym.Więc wysłałem przedmiot,a on po około półtora tygodnia pisze ze do niego nie dotarł.
1wiadomosc od niego:
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem przesyłki,proszę o skan potwierdzenia nadania.
Do dnia dzisiejszego nie przyszedł towar,niech Pan sprawdzi na swojej poczcie czy wogóle wyszła ta przesyłka?
Więc wysłałem mu skan potwierdzenia nadania.
Proszę o zwrot przelanych pieniędzy na konto xxx xxx towaru nie otrzymałem do dnia dzisiejszego.
Ostatnia wiadomosc to taka:
Dowód wpłaty otrzymałem lecz to nie po stronie kupującego jest wyjaśnianie dlaczego paczka nie dotarła lecz nadawcy.Proszę o zwrot wpłaconych pieniędzy ponieważ paczka nie dotarła do mnie na czas (prawo konsumenckie).Pan tylko jako nadawca paczki może wystąpić z reklamacją na swojej poczcie po 14 dniach kalendarzowych.
Ponoć czytałem,że odpowiedzialność bierze kupujacy a nie nadawca?
Nie wiem czy mam sie z tym bawic.Doradzi ktos cos?
Z gory dzieki.
1wiadomosc od niego:
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem przesyłki,proszę o skan potwierdzenia nadania.
Do dnia dzisiejszego nie przyszedł towar,niech Pan sprawdzi na swojej poczcie czy wogóle wyszła ta przesyłka?
Więc wysłałem mu skan potwierdzenia nadania.
Proszę o zwrot przelanych pieniędzy na konto xxx xxx towaru nie otrzymałem do dnia dzisiejszego.
Ostatnia wiadomosc to taka:
Dowód wpłaty otrzymałem lecz to nie po stronie kupującego jest wyjaśnianie dlaczego paczka nie dotarła lecz nadawcy.Proszę o zwrot wpłaconych pieniędzy ponieważ paczka nie dotarła do mnie na czas (prawo konsumenckie).Pan tylko jako nadawca paczki może wystąpić z reklamacją na swojej poczcie po 14 dniach kalendarzowych.
Ponoć czytałem,że odpowiedzialność bierze kupujacy a nie nadawca?
Nie wiem czy mam sie z tym bawic.Doradzi ktos cos?
Z gory dzieki.