R
Radzikgsm
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Dzień dobry
Po raz kolejny proszę o pomoc.
Jestem osobą prywatną. Odkupiłem z rodziny telefon iPhone. Poprzednia użytkowniczka stwierdziła , że jest to wersja limitowana - 5 w obudowie 6s. Nie znalazłem na ten temat informacji, dlatego telefon został wystawiony na allegro jako iPhone A1688. Telefon został wystawiony za kwotę ponad połowę niższą niż telefony w tej kategorii. Opis aukcji poniżej.
Na aukcji zaznaczone był czas na odstąpienie od umowy 1 dzień - prawdopodobnie zaznaczyłem to kiedyś i tak zostało.
Sprzedający po otrzymaniu telefonu chce odstąpić od umowy. Za powód odstąpienia umowy podaje niedziałający guzik, drugim powodem jest udostępnienie takiej możliwości (czas na odstąpienie od umowy). Nie jestem znawcą z dziedziny gsm, więc telefon został opisany zgodnie z posiadaną wiedzą.
W ramach polubownego załatwienia sprawy proponuje wymianę włącznika.
Pracownik allegro upiera się, że jeśli na aukcji było zaznaczone czas na odstąpienie od umowy 1 dzień - muszę przyjąć towar.
Czy to prawda ??
Dziękuje za pomoc.
Po raz kolejny proszę o pomoc.
Jestem osobą prywatną. Odkupiłem z rodziny telefon iPhone. Poprzednia użytkowniczka stwierdziła , że jest to wersja limitowana - 5 w obudowie 6s. Nie znalazłem na ten temat informacji, dlatego telefon został wystawiony na allegro jako iPhone A1688. Telefon został wystawiony za kwotę ponad połowę niższą niż telefony w tej kategorii. Opis aukcji poniżej.
Do sprzedania oryginalny produkt marki Apple. Telefon został przywieziony z Niemiec - poprzedniej użytkowniczce nie przypadł do gustu IOS. Telefon świeżo po wymianie baterii, bez simlocka, wylogowany z icloud, nie kradziony.
W telefonie czasami nie działa guzik do wyciszania telefonu, reszta sprawna.
Poprzednia użytkowniczka twierdziła, że jest to wersja limitowana telefonu - 5 w obudowie 6s. Nie znalazłem na internecie informacji nic na ten temat, więc telefon wystawiam w kategorii zgodnie z oznaczeniem na tylnej obudowie - Model A1688.
Licytacja dotyczy telefonu, ładowarki z kablem.
Cena minimalna 300 zł.
Na aukcji zaznaczone był czas na odstąpienie od umowy 1 dzień - prawdopodobnie zaznaczyłem to kiedyś i tak zostało.
Sprzedający po otrzymaniu telefonu chce odstąpić od umowy. Za powód odstąpienia umowy podaje niedziałający guzik, drugim powodem jest udostępnienie takiej możliwości (czas na odstąpienie od umowy). Nie jestem znawcą z dziedziny gsm, więc telefon został opisany zgodnie z posiadaną wiedzą.
W ramach polubownego załatwienia sprawy proponuje wymianę włącznika.
Pracownik allegro upiera się, że jeśli na aukcji było zaznaczone czas na odstąpienie od umowy 1 dzień - muszę przyjąć towar.
Czy to prawda ??
Dziękuje za pomoc.