Y
Yas123
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 74
Treść wiadomości, którą wysłałem do allegro:
Nie dostałem jeszcze odpowiedzi, ale może okazać się negatywna, bo mam wg regulaminu 120 dni na zgłoszenie sprawy od zakupu, ale jednak nie mogłem nic zrobić zważywszy na to, że po tym okresie nie jestem pewny, czy to oszust. Wskazuje na to zawieszenie konta na allegro i nagły wysyp negatywnych opinii na allegro. Domniemany oszust to firma zarejestrowana w Polsce. Nazwisko odbiorcy jest inne niż to ustawione jako nazwisko właściciela konta. Kto jest pokrzywdzony? Podejrzewam również, że celowo sprzedawca manipulował rozmową tak, aby minęło 120 dni.
Dzień dobry. Zostałem oszukany przez sprzedawce drop_home, a jego konto zostało
zawieszone. Niestety minęło 120 dni na zgłoszenie oszustwa. Z prostego powodu,
ponieważ sprzedawca zwodził mnie aż do dzisiaj.
Sprzedawca miał 60 dni roboczych na wysłanie produktu.
Terminarz:
20.03.2017 20:56 - Zakup xxx
20.06.2017 - Minął maksymalny czas na dostarczenie produktu
24.06.2017 - Pierwszy mail przypominający
26.06.2017 - Sprzedawca przeprasza i proponuje ponowną wysyłkę lub zwrot pieniędzy
26.06.2017 - Decyduje się na ponowną wysyłkę i zwrot kosztów wysyłki
26.06.2017 - 10.07.2017 - Olewanie moich maili lub odpisywanie bez sensu (zbywanie)
10.07.2017 - Mail z informacją o zwrocie kosztów towaru
25.07.2017 - Minął 14 dniowy ustalony termin na zwrot kosztów przesyłki
W tym momencie sprawdzam jego konto i okazuje się, że jest zawieszone, co jest
powiązane zapewne z oszustwami.
Niestety dowiaduje się o tym dopiero po 126 dniach od zakupu, ale nie poczuwam się do
winy w tej kwestii zważywszy na ciągłe interwencje, zbywanie i długi czas wysyłki.
Nie dostałem jeszcze odpowiedzi, ale może okazać się negatywna, bo mam wg regulaminu 120 dni na zgłoszenie sprawy od zakupu, ale jednak nie mogłem nic zrobić zważywszy na to, że po tym okresie nie jestem pewny, czy to oszust. Wskazuje na to zawieszenie konta na allegro i nagły wysyp negatywnych opinii na allegro. Domniemany oszust to firma zarejestrowana w Polsce. Nazwisko odbiorcy jest inne niż to ustawione jako nazwisko właściciela konta. Kto jest pokrzywdzony? Podejrzewam również, że celowo sprzedawca manipulował rozmową tak, aby minęło 120 dni.
Ostatnia edycja: