R
Rossomag
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, ostatnio sprzedawałem narty na allegro zapakowałem je i wysłałem za pobraniem. Niestety kupujący nie przyjął przesyłki. Tutaj pojawia się moje pytanie czy mogę żądać od kupującego zwrotu kosztów wysyłki? Wysyłka kosztowała mnie 41zł może nie dla każdego jest to dużo ale dla mnie akurat to sporo pieniędzy. Na jednej stronie czytałem:
"Jeśli złożyłeś zamówienie to jest traktowane jak zawarcie umowy cywilno-prawnej, powstało zobowiązanie ze strony sklepu do realizacji zamówienia i zobowiązanie kupujacego do zapłaty"
Jeżeli mogę ubiegać się o zwrot kosztów nadania przesyłki to jak? Mam jakieś pismo wysłać do niego? Co mam zrobić dokładnie? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
"Jeśli złożyłeś zamówienie to jest traktowane jak zawarcie umowy cywilno-prawnej, powstało zobowiązanie ze strony sklepu do realizacji zamówienia i zobowiązanie kupujacego do zapłaty"
Jeżeli mogę ubiegać się o zwrot kosztów nadania przesyłki to jak? Mam jakieś pismo wysłać do niego? Co mam zrobić dokładnie? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.