Allegro policja

• Autor wątku Autor wątku Naukowiec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Naukowiec

Użytkownik
Odpowiedzi
151
Witam,

Dzisiaj byl u mnie policjant tzn u moich rodzicow pytac o mnie chodzi o transakcje na allegro z przed 7lat. Kupowalem coś na kwot ~30zl (Zgadza sie, patrzalem wyciag w banku) chodzi o to, ze jakis facet sprzedawał jakies podrobki czy coś. Niestety nie jestem w stanie przypomniec sobie co moglem kupowac pytanie czy mogę ponieść przez to jakies konsekwencje? Czy policji w momencie przesluchania powiniem dostarczyć wyciag z banku czy nie jest to istotne skoro w koncu "doszli do mnie"?

Nie jest to istotne. A czy coś Ci grozi to ciężko powiedzieć, z opisu wynika, ze nie.

To po co chcą moje zeznania po tylu latach?

Pytanie do wróżbity Macieja. Znając życie to właśnie jakaś sprawa gospodarcza, one są szczególnie czasochłonne, a ilość papierologii jaką policjanci muszą wyprodukować zwala z nóg.

Nom rozumiem, ale co ja mam powiedziec skoro nic nie pamietam co bylo 7lat temu... oO
Moze portfel za 30zl ktory kupilem i smierdzial chinami oO ze go wywalilem.

PS. Ile trzeba czekac aby policja z X miasta - rodzinnego przekazala dane do policji gdzie obecnie mieszkam? Kontaktowalem sie z policjantem zajmujacym sie tą sprawą i podalem adres zamieszkania.

w formie plyty? Nieee... na pewno nie.

a przynajmniej tak mi sie wydaje. A czemu pytasz?

Policjant cos mowil, ze typek sprzedawal buty lacosta jakies itp. oO

Pytam, bo kiedyś też po paru latach zrobili u mnie nalot na płytę z programem AutoD..... Było łącznie z przeszukaniem. Ale buty to też prawa autorskie.

U mnie chodzi o transakcje na 22zl... na dniach pewnie wezwanie dostane pojade i zobaczymy o co chodzi

Mimo, ze towar byl wart 30zl. Zakupilem i zeznam policji czy urząd celny/skarbowy nałozy mi podatek vat? Bo Polske i Francje nie obowiazuje minimalna wartość ~25euro.

Mialem podobna sprawe. Kupilem na allegro pen drive 16 gb za 40zl. Okazal sie chinska zapetlona podrobka 2 gb. Odeslalem to cos i koles kase oddal mi ale niektorym juz nie albo wcale towaru nie wyslal. Skladasz wyjesnienia co i jak i czy czujesz sie pokrzywdzony ze chyba dolaczaccie do listy oszukanych osob itd. Wystarczy ze jestes na liscie klientow i scagaja kazdego zeby udzielil im informacji takie procedury.

Powrót