Allegro - pomyłka podczas wystawienia aukcji

• Autor wątku Autor wątku maniek8257
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maniek8257

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Jak widac dopiero dzisiaj zarejestrowalem sie na forum. Mam nadzieje ze otrzymam tutaj satysfakcjonujaca mnie odpowiedz oraz pomoc. Ale przejdzmy do rzeczy... Jezeli zamiescilem post w niewlasciwej kategori to bardzo przepraszam.

Mam powazny problem dotyczacy transakcji na Allegro.pl Ostatnio przez pomylke zamiast wystawic licytacje od 1 zł wystawilem licytacje z kup-teraz za 1 zl (jak kazdy wie aby wystawic sama licytacje trzeba odznaczyc fajeczke kup-teraz, ta cena standardowo wynosi 1 zł). I przez to ze nie odznaczylem tej fajeczki aukcja została zakonczona za 1 zl poniewaz pewien kupujacy skorzystal z tej oferty. Oczywiscie probowalem rozwiazac problem telefonicznie ale sie nie dało. Widac ze kupujacy nie zgodzi sie odstapic od zakupu. Dlatego poczatkowo ustalilem z nim ze jak tylko dojdzie od niego przelew (1 zl + przesylka czyli jakies 12 zł) przeleje mu rekompenstate w wysokosci 50 zł. Niestety pozniej otrzymalem od niego wiadomosc ze przelew zostal wycofany i ze czeka na to 50 zl. Nie przelalem mu tych pieniazkow poniewaz złamal on umowe (najpierw mialy dojsc pieniazki od niego a pozniej mialem mu przelac te 50 zl). I po 20 dniach od zakonczenia aukcji otrzymalem maila:

Witam!
Pieniędzy nie widze na koncie choc pan zapewniał ale przedłużanie nic nie da.
Sprawa zgłoszona policji oraz do sądu.Powód oskarżenia jaki podałem nie wywiązanie się z umowy kupna/sprzedaży do jakiej zobowiązuje tranzakcja na allegro.pl .
Pozdrawiam w ciągu 2 tygodni powinien pan dostać wezwanie

Nie wiem co mam w tej sytuacji zrobic.

Wazne informacje:

Zakonczenie aukcji: śro 27 cze 2007 22:14:17

Do dzis dnia nie otrzymalem przelewu za zakup mysle ze jest to na moja korzysz bo z tego co slyszalem to transakcja jest juz nie wazna

Czekam na odp pzdr

Napewno nigdnie nie zgłosił bo by go wyśmieli za 1zł (to raz). Dwa - poniżej 250zł to niska karalność czynu wiec nic nie moga Panu zrobić. Po 3 jest Pan nową osoba na allegro.pl i ma Pan prawo robić błedy. Ogólnie proszę sie nie martwić i mieć to gdzieś, zapomnieć o sprawie. Pozdrawiam. Filip

Powrót