Allegro - Pomyłka przy sprzedaży

• Autor wątku Autor wątku addawid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

addawid

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam problem wystawiłem na sprzedaż domenę w formie licytacji na allegro.pl licytacja osiągnęła 16 zł było 2 min do końca pomyliłem sie i zamiast kliknąć opcję zakończ aukcje to kliknołem opcję zakończ aukcję nie wycofuj ofert

Kupujący chcę mnie podać do sądu. Kto ma większe szanse ?

Kupujący :(
Ale proszę poczekać na rozwój wydarzeń, może nie złoży tego pozwu

Oczywiście ze kupujący. Skoro zakonczyles aukcje bez odwołania ofert, a takowe były, to jest to transakcja wiążąca. Jedynie mozesz liczyć na to, ze osoba kupująca pojdzie Ci "na rękę" i odstąpi od umowy. Kto śledzi podobne przypadki pewnie słyszał o samochodach czy motorowkach sprzedawane za grosze i to przez błąd sprzedawcy. Sprawy trafiały do sądu, jednak zawsze zwyciężał kupujący.

Jeszcze odnośnie odwoływania ofert, wiesz ze odwoływanie ofert bez podania KONKRETNEJ przyczyny, nie jest mile widziane w tym serwisie aukcyjnym, tym bardziej że robisz to 2 min. przed koncem aukcji. Można po tym wnioskować, ze cena Ci się "nie spodobała", wiec chciales zamknac aukcje i usunac wszystkie oferty. Takie coś także nie jest mile widziane przez owy serwis aukcyjny. Jeśli wiedziałeś ile to warte, mogłeś dać cenę minimalną. W tłumaczeniu nikogo nie będzie obchodziło ze nie wiedziałeś o czymś takim, bo wszystko masz w regulaminie, który MASZ OBOWIĄZEK przeczytać rejestrując się w tym serwisie aukcyjnym.

Pozdrawiam i powdzenia.

Powrót