Allegro- "pożyczone zdjęcie od innego uzytkownika bez jego zgody"

• Autor wątku Autor wątku gutek107
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gutek107

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam otóż taki problem:
w aukcji na allegro, zapożyczyłem zdjęcie do aukcji od innego użytkownika bez jego zgody. Otrzymałem maila od tego oto uzytkownika o tresci:
" Treść wiadomości:
witam,według prawa nie dozwolone jest wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez zgody właściciela a Pan ukradł moje zdjęcie z mej aukcji bez mej zgody,Daje Panu czas do 10 rano na usuniecie mego zdjecia w innym razie zglosze sprawe do allegro o zawieszenie Pana konta,pozatym skieruje sprawę na odpowiednie tory "

niestety nie mogę usunąc zdjęcia (nawet po wczesniejszym zakonczeniu aukcji- zdjęcie pochodzi z darmowego serwera i za pomocą html zostało wrzucone do aukcji).

Tu pojawia się moje pytanie. Jakie konsekwencje mogę ponieśc w sytuacji, gdy nie zakończę aukcji przed czasem i nie usunę zdjęcia?

Witam,

konsekwencje mogą wyniknąć w zależności od szczegółów sytuacji i postępowania po otrzymaniu zawiadomienia: Art.78,79,115,116 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

A co za problem zrobić edycję JEDNEJ linijki kodu strony (aukcji) w celu usunięcia zdjęcia lub wymiany go na inne? Za chwilę, jeśli ten ktoś mówi poważnie, Allegro zamknie całą aukcję i zablokuje konto... i problem, przynajmniej po części, sam się rozwiąże...

awłaśnie chodzi o to, że nie można edytowac kodu aukcji.. wiec nawet jak zakoncze ją, zdjęcie będzie w niej widniało.

Powrót