Allegro- problem z kupującym. Pomocy !!!

• Autor wątku Autor wątku Grzesiek120
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grzesiek120

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, na forum jestem nowy. Mam problem z pewnym użytkownikiem serwisu Allegro.pl a mianowicie z kupującym. Użytkownik kupił ode mnie kilka kart graficznych i procesorów. karty były w opisie aukcji jako niesprawdzane z powodu braku czasu. Do procesorów nic nie ma. ale twierdzi że karty zostały albo zniszczone przeze mnie i wysłane lub uszkodzone w transporcie. Wydaje mi sie że dobrze zabezpieczyłem paczkę wszystkie karty były owinięte w folie samoprzylepną do pakowania paczek kilkanaście razy więc nie widze żadnej możliwości aby się uszkodziło coś. A użytkownik twierdzi że wszystko z foli wyskoczyło latało po paczce elementy poodlatywały, radiatory się pourywały i jeden się połamał i śledzie są powyginane. Z mojej strony pytanie jakim cudem to wgl wyszło z foli..? według mnie niemożliwe, ale nawet jeśli to jakim cudem mogły sie powyginać śledzie ( takie blaszki z tyłu karty przy złączach) jeżeli karta wazy zaledwie 100-200g nie było takiego nacisku aby takie coś mogło nastąpić. a jakim cudem mogły się uszkodzić radiatory to też niewytłumaczalne. poza tym podobno z 4 co zostało podkreślone kondensatorów elektrolitycznych wypłynął kwas i zalał wszystko co było w środku. co jest absurdalnym kłamstwem, jest to nie możliwe z racji że to są małe kondensatory a pozatym w paczce nie pracowały więc co najwyżej jesli juz zostały uszkodzone w transporcie mogł nastąpić wyciek na wieczko kondensatora i zabarwić wieczko i tyle jestem tego na 100% pewny. pozatym użytkownik twierdzi że znalazł na spodzie paczki całą stertę małych elementów z kart. Jakim cudem skoro wszystko było doskonale zaklejone w foli a dopiero potem do sześciennej paczki. w paczce było także wypenienie w postaci folii piankowej. uzytkownik twierdzi że nie zapakowałem paczki zgodnie z regulaminem poczty i opis na auckji był inny bo niby wterdzi że nic nie działa i to sa śmieci. a w opsie było że nie sprawdzane. Uważam że poprostu uzytkownik sam zniszczył przedmioty i teraz sie domaga zwrotu kosztów i poprostu wymyśla, zostały mi przesłane zdjęcia z uszkodzeniami. uzytkownik żąda zwrotu obydwu kosztów przesyłki i kosztów kart. Czy mam jakies podstawy aby odmówić reklamacji...? zaznaczam że to nie musiały byc sprawne karty i że naprawdę sie przyłożyłem do pakowania. prosze o odpowiedź. prosze pytać o szczegóły chcętnie opowiem jeszcze.

Skoro to on uważa, że przedmioty były uszkodzone etc, to niech to udowodni.. Niech wykaże, że pomimo takiego solidnego zapakowania paczka doznała uszkodzeń.. Na Twoim miejscu nic bym nie zwracał.

udowadnia to tylko fotkami, które także wysłała do allegro. tłumaczy że nie zapakowałem paczki zgodnie z regulaminem poczty w którym mowa że ma być folia bombelkowa i wypełnienie paczki. towar był zapakowany jedynie w fole pakunkową ale zwykłą, nie bombelkową . twierdzi że wszystko wypadło i się zniszczyło. według mnie to nie możliwe i zniszczenia są raczej mało realistyczne. w jaki sposób mógłbym udowodnić że wszystk z mojej strony było ok...? mam tylko świadka pakowania. nie mam filmiku ani zdjęć zapakowanej paczki. z góry dziękuję za pomoc

Pilnie szukam pomocy!Zamowilam na allegro rzecz przed pelna aktywacja konta i nie moglam za nia zaplacic.Po otrzymaniu informacji o uregulowaniu zaplaty nie wiem co zrobic,aby zaplacic.:mad:W ktore ikony wejsc,aby wyswietlil mi sie jakikolwiek druk do zaplaty?Pomozcie prosze!Chce zaplacic karta!

Powrót