allegro problem z Kupującym

• Autor wątku Autor wątku rafalek940
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafalek940

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam serdecznie
Mam pewien problem gdyż uważam iż mam rację ale jako że jestem tylko człowiekiem mogę się mylić (ale wolałbym w tej sprawie nie).
Historia leci tak, wystawiłem aukcje na allegro rowerka, nie obserwowałem jej szłą od 1 zł ogólnie wyrozniona za 19 zł wszystko elgeancko. Ktoś mi zwóricł uwagę żebym poprawił opis gdyż rama była z innego stopu matalu niż napisałem. Poprawiłem aukcje 5/4 godzin przed końcem z dopiskiem że jezeli ktoś z licytujacych chce abym wycofał aukcje mogę wycofać na życzenie jego ofertę. Poprawiłem opis aukcja trwała dalej. Kupiła to osoba która wcześniej nie brała udziału w licytacji 3 sek przed końcem. Zapłaciła dostała towar i nie przeczytała nowego zmieninego opisu i teraz ma pretansje i straszy sadami policja itp bo ja według niej oszukałem... specjalnie to zrobiłem itp...
Proponowałem jej założyć spór na allegro z dopiskiem że jezeli allegro przyna jej 100 % rację zwróce pieniądze.
Ogólnie z opini mojej i innych uważam że kupującego w tym wypadku tego zwiazku z tym ze nie brał wczesniej w licytacji obowiazuje opis który umiesciłem kilka godzin przed końcem licytacji.
Czy konsument może mieć chodz ciut jakiś sposobów na strasznie które okażą się słuszne i może dobiegać swoich racji (chodziaż do końca nie wiem jakich) gdyż rower jest sprawny idziała i wszystko inne jest tak jak było tylko chodzi o stop metalu ramy.
Bardzo proszę o szybką odpowiedz i dziękuje

oczywiście transakcja prywatna osoba - prywatna osoba

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Miał być stop stal Columbus a jest steel w/lugs h51-53-56
Oczywiscie zostało to kilka godzin przed poprawione. Co widział każdy kupujący.

rafalek940 napisał:
Czy konsument może mieć chodz ciut jakiś sposobów na strasznie które okażą się słuszne i może dobiegać swoich racji (chodziaż do końca nie wiem jakich) gdyż rower jest sprawny idziała i wszystko inne jest tak jak było tylko chodzi o stop metalu ramy.
Napisz to w sposób zrozumiały, tak aby inni też mogli wyłuskać o co chodzi.

Wybaczcie,
Chodzi mi o to czy ten dany kupujący, może mieć do mnie pretansje i rozszczenia o zwrot pieniędzy ? Czy popełniłem oszustwo wobec jakiekolwiek prawa jakiś niedociągnieć ?
Osobiście uważam że chyba po to są zmiany w czasie trwania aukcji żeby coś poprawić lub uzupełnić a niestety wcześniej zostałem wprowadzony w błąd

ogólnie napisałem że są rurki Coulubusa (rower innej firmy) ale okazało się ze na stronie producenta (włoskiej) nie było takiej informacji dlatego napisałem i poprawiłem cały opis

Nooo tak zostałem poinformowany ale po uwadze pewnej wolałem zmienić dostałem pełną specyfikacje której nie mogłem wczesniej znalezć i umieściłem poprawną bez zmianki o Columbusie.
Za co przeprosiłem wszystkich którzy brali udział w licytacji oraz z dopiskiem że na prośbę któregoś z licytujących (a głównie tego co aktualnie wygrywa) mogę usunąć ofertę.

To niestety masz problem. Wystawiłeś rower z inną specyfikacją i został sprzedany. Kupujący może dochodzić wydania roweru zgodnie z ofertą.

cedwah napisał:
To niestety masz problem. Wystawiłeś rower z inną specyfikacją i został sprzedany. Kupujący może dochodzić wydania roweru zgodnie z ofertą.
Czemu tak sądzisz, skoro opis został poprawiony, a postąpienie nastąpiło po poprawce?

Żadną tylko to że nie dostał towaru po opisie pierwotnym bo nie przeczytał pozniejszych wstawek. O moim "drobnym" błędzie w opisie.

Zmiany w opisie nastąpiły przed wzięciem przez niego udziału w licytacji. Licytując zaakceptował je.

freeme napisał:
Czemu tak sądzisz, skoro opis został poprawiony, a postąpienie nastąpiło po poprawce?

Dokładnie tak sądzę jak kolega i wiele innych ludzi (chociaż mniej znających się na prawie jak wy koledzy forumowicze)

Czyli nie mam się czym przejmować tak ?

Powrót