Allegro- problem !

• Autor wątku Autor wątku serbinek26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

serbinek26

Użytkownik
Odpowiedzi
66
Mam nastepujacy problem- sprzedalem na allegro za tysiaka rower-mialem akurat busa do przewiezienia paczki wiec nie czekajac za wplata po 2 dniach wyslalem towar ! Nastepnego dnia cos mnie tknelo i wyslalem sms-a do kupujacego z pytaniem kiedy wplaci pieniadze ! Co sie okazalo- rower kupil gostek ktory wczesniej byl u mnie po inny rower wystawiony na innym portalu (olx) Musiał przejechac 300 km wiec poszukał moje aukcje na allegro i kliknął sobie Kup Teraz chyba dlatego ze bał sie ze przyjedzie na darmo te 300 km bo wiadomo ze na olx sa troche inne zasady i mozna w ostatniej chwili zrezygnowac z zakupu czy sprzedazy ! Będąc u mnie słowem nie wspomniał ze to zrobił a wystarczylo mnie poinformowac i bez problemu anulowałbym transakcje ! Gdy usłyszał ze wyslalem juz zakupiony przez niego rower zaczął ściemniac ze chciał go kupic ale widzial u mnie w domu ze jest zniszczony i zrezygnowal- oczywiscie nic nie mogl widziec bo rower juz byl spakowany w kartonie ! Teraz straszy mnie ze jak będę robił kłopoty to odbierze przesylke i nie bede mial ani roweru ani pieniedzy bo placic nie zamierza ! I teraz pytanie- czy sms-y w których przyznaje sie ze nie zaplacil są ew. dowodem gdyby faktycznie odebral towar bez zaplaty i podalbym go do sądu? Czy fakt ze nie wybral on sposobu zaplaty w allegro zwalnia go z umowy kupna? I czy moge sie domagac przynajmniej zwrotu pieniedzy za wysylke (i powrót paczki) ? Jesli zwróce sie do allegro o zwrot prowizji to gosc nie poniesie zadnych konsekwencji i chyba nawet negatywnego komentarza nie bede mogl wystawic a chcialbym jakos ukarac gagatka!

Możesz się domagać spełnienia umowy bądź pokrycia strat wynikających z ewentualnego nieodebrania przesyłki.
Na początek wezwanie do ww. Przy braku reakcji pozew.

nawet w sytuacji gdy Kupujacy nie wybral sposobu zapłaty i domaga sie anulowania transakcji?

Powrót