Allegro srzedałem towar kupiec nie chce zwrotu pieniedzy

• Autor wątku Autor wątku Michal 2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michal 2000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam sprzedałem coś na allegro czekałem na wpłatę 9 dni, więc sprzedałem w innych mediach, wpłatę dostałem teraz chce zwrócić pieniążki kupującemu, on ich nie chce tylko żąda towaru. Cena towaru to 10zł. jak wygląda droga sądowa takie sytuacji ?

wiesz ile kupujący ma czasu na zapłatę ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
zapłata była przez payu ?

to dokonaj zwrotu przez payu

i to załatwi sprawę ?

wpłata miała być w ciągu 7 dni... a nie było. innych ustaleń zakładam że nie było .
zwróć przez payu tyle ile zapłacił.
gdy dalej będzie miał "ale" , podaj mu punkt regulaminu allegro

Dziękuję Dobry Człowieku za pomoc:) miłego dnia

outmc napisał:
gdy dalej będzie miał "ale" , podaj mu punkt regulaminu allegro
Wprowadzasz w błąd!
W regulaminie jest postanowienie o tym, że kupujący powinien dokonać zapłaty za Towar w ciągu 7 dni. Nie oznacza to jednak, że jeśli tego nie dokona umowa zostaje rozwiązana. Umowa jest ważna i kupujący dalej jest zobowiązany do zapłaty, a sprzedający do wydania towaru.

Jesteście pewni ze regulaminie allegro jest 7 dni na wpłatę? Bo mi się wydaje że na kontakt. ;-) i to tylko dlatego ze dopiero po upływie tych 7 dni można wystąpić o zwrot prowizji.

Wysłane z mojego LG-K580 przy użyciu Tapatalka

cedwah napisał:
Wprowadzasz w błąd!
W regulaminie jest postanowienie o tym, że kupujący powinien dokonać zapłaty za Towar w ciągu 7 dni. Nie oznacza to jednak, że jeśli tego nie dokona umowa zostaje rozwiązana. Umowa jest ważna i kupujący dalej jest zobowiązany do zapłaty, a sprzedający do wydania towaru.

Nie wprowadzam w błąd.
Kupujący musi czekać w nieskończoność na zapłatę ?

Powrót