Allegro takie państwo w państwie

• Autor wątku Autor wątku jjfk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jjfk

Użytkownik
Odpowiedzi
125
Szanowni Państwo.
Bardzo proszę o pomoc w sprawie Allegro. Założyłem jakiś czas temu u nich konto firmowe. W dniu 17 lutego zacząłem sprzedaż jako firma w systemie dropshipping z pozytywnym skutkiem ponieważ przez zaledwie 3 dni udało mi się sprzedać (zdobyć zamówienia) u ponad 20 klientów. Po tych 3 dniach tj. 19 lutego Allegro bez żadnego uprzedzenia ani wytłumaczenia zablokowało mi konto. Od tego momentu nie mogłem wywiązać się z umów sprzedaży z klientami...zaczęły się dyskusje z kupującymi...W większości przypadków udało mi się zwrócić środki kupującym jednak z uwagi na pobrane prowizje przez Allegro ze sprzedaży tych środków zabrakło, doszły do tego odmowy ze strony Allegro dotyczące zwrotu prowizji. Do dnia dzisiejszego nie wytłumaczyli mi, dlaczego owe konto zostało mi zablokowane...mało tego, z racji, że z tego samego komputera korzystał syn oraz żona (logowali się na swoje konta Allegro) i również im konta zostały poblokowane ponieważ powiązali je z moim kontem.
Proszę mi powiedzieć, czy naprawdę nie ma na nich siły, czy jest jakiś sposób na to, żeby sobie odpuścili? Chcę dodać, że obecnie handel na Allegro był jedynym moim źródłem dochodu i zostałem tego pozbawiony.

Powrót