R
Rainny
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, 9 dni temu zakupiłam towar u jednego z Allegrowiczów. W tym samym dniu przyszło powiadomienie, że sprzedawca otrzymał wpłatę. Wybrałam list ekonomiczny co wiąże się z ryzykiem, że przesyłka zaginie. To rozumiem i świadomie dokonałam wyboru, ale w ogóle nie przyszedł mi email, że towar został wysłany, a zawsze jak robię zakupy przez Allegro to przychodzi mi taki email. Napisałam email z zapytaniem o towar i napisałam jak zawsze przebiega procedura zakupu i napisałam, że podejrzewam oszustwo. Sprzedawca oburzył się i twierdzi, że wysłał i jestem niepoważna, i że mu nie jest do śmiechu czytać takie farmazony od osoby, która kupiła coś za 1,70 zł i że jest to żałosne. Grozi mi także paragrafem 24 Kodeksu Cywilnego. A czy jest to kwota 1,70 zł czy 200 zł to uważam, że różnicy żadnej nie robi. Co w tej sytuacji mogę zrobić? Mam wrażenie, że Sprzedawca uznał, że przesyłka jest g**** warta i po prostu jej nie wysłał, bo jak napiszę coś w stylu, że czuję się oszukana to mnie postraszy paragrafem i ja odpuszczę.