allegro zmiana ceny aukcji

• Autor wątku Autor wątku bonczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bonczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
czy sprzedający może zmienić cenę po dokonaniu sprzedaży, w związku że cena zakupu wynosi 150 zł a cena sprzedaży wynosi 100 zł?
Dziękuje za wszelkie porady

został zakupiony produkt przez allegro w cenie 100 zł, czy kupujący towar może domagać tego towaru w cenie 100 zł pomimo, że cena towaru dla sprzedawcy wynosi 150zł?

Ja też nie rozumiem tego zdania, ale domyślam się, ze towar zakupiono za 100 zł, a po zakupie sprzedawca zmienił cenę na 150 zł i takiej się domaga. Jeśli tak było to obowiązuje cena 100 zł.

kupujący ma prawo domagać się towaru za kwotę, za jaką go zakupił - to chyba oczywiste

chievo napisał:
kupujący ma prawo domagać się towaru za kwotę, za jaką go zakupił - to chyba oczywiste

Przecież w Polsce zakazana jest sprzedaż poniżej ceny zakupu. dla mnie jest to łamanie prawa.

bonczek napisał:
Przecież w Polsce zakazana jest sprzedaż poniżej ceny zakupu. dla mnie jest to łamanie prawa.

A teraz to już zupełnie nie rozumiem. Otrzymałeś odpowiedź dot. obowiązującej ceny. Na czym teraz polega Twój problem?

bonczek weź napisz dokładnie co i jak. :)
Kupiłem przedmiot przez "kup teraz"...........za kwotę........następnie Sprzedający napisał, że za tyle nie sprzeda, bo za tanio itp. Z tego, co napisałeś, to nikt Ciebie nie zrozumie :)

cedwah napisał:
A teraz to już zupełnie nie rozumiem. Otrzymałeś odpowiedź dot. obowiązującej ceny. Na czym teraz polega Twój problem?

dowiaduje się nagle że dumping w Polsce jest dozwolony czyli nie obowiązuje już

[lex:28ajilim]Art. 15. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest utrudnianie innym przedsiębiorcom dostępu do rynku, w szczególności przez:
1) sprzedaż towarów lub usług poniżej kosztów ich wytworzenia lub świadczenia albo ich odprzedaż poniżej kosztów zakupu w celu eliminacji innych przedsiębiorców;[/lex:28ajilim]

bonczek o co Tobie wogóle chodzi, piłeś coś dzisiaj ?
Co ma Allegro, do dumpingu
Chyba jedna seta za dużo :winko::lol:

O to chodzi ... ! Dumping to polityka cenowa i dotyczy towarów eksportowanych, co to ma wspólnego ze sprzedawcą na ALLEGRO.

P.S.
Piszesz używając złej składni językowej i przez to w sposób niezrozumiały.

Ale gdzie dumping a gdzie aukcja na allegro, na litość boską....

Z tego co ja rozumiem to autor jest sprzedającym i chce wyłudzać pieniądze od kupujących, ale wszystko jest tak napisane, że nic nie rozumiem.

Powrót