ALLEGRO - zniesławienie?

• Autor wątku Autor wątku embash
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

embash

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam,

mam pytanie dotyczące zniesławienia na allegro - czy aby mnie oskarżyć o zniesławienie wystarczy że wystawię komentarz negatywny i napiszę na forum allegro o "złodziejskich" praktykach sprzedającego aby ustrzec przed nim innych - używając jego nicka (wymoderowanego po jakimś czasie przez administratora na forum) i określeń oszust i naciągacz?
jeśli złożył on pozew w tej sprawie, jakie argumenty mam przedstawić żeby przedstawić sprawę obiektywnie? mam maile od tego Pana (obraźliwe i uwłaczające mojej osobie), oraz potwierdzenie że naciągał i oszukał wiele innych osób poza mną...

proszę o pomoc, bo dostałam od niego mail, że złożył taki pozew. jak mam się przed tym bronić, jeśli wiem, że działałam w dobrej wierze (chciałam ostrzec innych użytkowników) a jednocześnie nie podawałam jego danych osobowych.

pozdrawiam,
m

A on jest w posiadaniu Twoich danych ?
Taki pozew musi spełniać warunki formalne.
A argumenty ? Wykazać,że faktycznie kogoś oszukał.

Cywilny.
Pooglądaj TV, nasi politycy ciągle się zniesławiają.
W najgorszym razie będziesz musiał go przeprosić.Może on domagać się odszkodowania za to, że przez Ciebie stracił klientów.Ale to jest b.trudne do udowodnienia.
Moim zdaniem śpij i żyj spokojnie.

i nie obrażaj :))
ostrzegaj innych opisując swoje doświadczenia ale daleko od określeń "złodziej: itp

nie obraziłam tego pana bo lubię obrażać, po prostu człowiek oszukany często wyraża się zgodnie z emocjami, a jakie inne określenie tu pasuje, jeśli ktoś cię naciągnie i okradnie? co z tego że "na allegro" skoro pieniądze były realne?

poza tym, jak napisać taki komentarz do transakcji która jest nieuczciwa, skoro nawet za "nieuczciwy" mogę zostać pozwana... to jest bardzo dziwny świat...

pozdrawiam,
m

Powrót