Allegro

• Autor wątku Autor wątku allegro_robson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

allegro_robson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam
Mam problem z kupującym i nie bardzo wiem jak zakończyć tą transakcję. Sprzedałem przez serwis allegro tel. kom., otrzymałem wpłatę i wysłałem pod adres z allegro. po 10 dniach okazało się że kupujący w formularzu allegro (Wybrałeś sposób zapłaty i dostawy towaru)wysłał mi inny adres doręczenia. Na str. O MNIE wyraznie mam opisane zasady że jeśli adres ma być inny niż z allegro to po wygraniu aukcji proszę o oddzielnego maila z ta informacją. Złożenie oferty w aukcji oznacza akceptacja moich zasad.
Po 40 dniach przesyłka wróciła do mnie i musiałem za nią zapłacić 9,5 zł. Kupującemu zwróciłem kwotę wylicytowanego towaru a mimo tego twierdzi on że powinien otrzymać również koszta za przesyłkę.
Pytanie moje brzmi (od str. prawnej) czy powinienem zwrócić również koszta za przesyłkę.

Czy na stronie z telefonem była informacja aby zapoznać się z regulaminem w O MNIE ?

Jaka jest różnica czy informacja taka była czy nie.

allegro_robson napisał:
Złożenie oferty w aukcji oznacza akceptacja moich zasad.
Które można dowolnie zmienić w każdej chwili. Teraz możesz coś dopisać i np. odesłać do tego kupującego, chociaż w czasie dokonywania zakupu były inne warunki.

nomnes napisał:
Które można dowolnie zmienić w każdej chwili. Teraz możesz coś dopisać i np. odesłać do tego kupującego, chociaż w czasie dokonywania zakupu były inne warunki.

Nie do konca jest tak pieknie, serwis allegro zawsze moze to sprawdzic.

loco1 napisał:
No i przecież go dostałeś:

Dlaczego po 10?
mail generowany jest automatycznie o wplacie

kupujacu upomnial sie bo nie dostal paczki

allegro_robson napisał:
Nie do konca jest tak pieknie, serwis allegro zawsze moze to sprawdzic.
I? Co z tego? Pytanie za 10 punktów: Allegro jest stroną transakcji i będą to sprawdzać?

nomnes napisał:
I? Co z tego? Pytanie za 10 punktów: Allegro jest stroną transakcji i będą to sprawdzać?

I niech sprawdza ze nic sie nie zmienilo od czasu zakonczenia aukcji.

loco1 napisał:
To nie jest odpowiedz na moje pytanie.
nie kumasz bazy ze tak powiem, mail jest generowany automatycznie ze wplata zostala zrobiona nie zaksiegowana!!! na moim koncie. jezeli korzystasz z allegro to wiesz jak to wyglada

loco1 napisał:
Odpowiedz na pytanie: dlaczego okazało się dopiero po 10 dniach?

obudził sie kupujacy w tym trakcie ze paczki nie ma, po wyslaniu potwierdzenia wysylki stwierdzil ze bledny adres

Jeszcze raz, bo chyba nie rozumiesz.
po 10 dniach okazało się że kupujący w formularzu allegro (Wybrałeś sposób zapłaty i dostawy towaru)wysłał mi inny adres doręczenia
Kiedy został wysłany ten formularz?

allegro_robson napisał:
I niech sprawdza ze nic sie nie zmienilo od czasu zakonczenia aukcj
Allegro nie jest stroną transakcji i nie ingeruje w relacje między sprzedawcą a kupującym.

Powrót