Allegro

• Autor wątku Autor wątku sebastian113
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebastian113

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ! Mam pewien problem :( Zaufałem jednemu kolesiowi i wystawiłem mu na moim koncie aukcje allegro z jego telefonami (Boże jaki ja głupi jestem !) I teraz kiedy 2 Panowie kupili telefony (2 sztuki ich były) i wpłacili mu kasę na konto, on nie odpisuje mi na gadu gadu :( Jeden z kupujących grozi, że jeżeli najpóźniej w poniedziałek nie otrzyma nazwy kuriera i nr nadania przesyłki do niego - zgłasza sprawę na policję. I teraz moje pytanie: Czy mając archiwum gg z rozmowa z nim o wystawieniu tej aukcji, jego nr telefonu,nr konta bankowego i adres - Mam szansę, aby wyjść z tego jakoś bez wyroku czy większej kary pieniężnej ? PROSZĘ O POMOC bo już nie wiem co robić :(

Naiwnych będą szczelać
Pan poniesie wszelkie konsekwencje
gdyż pan to wystawił i to jest na pana

I zasadnicze pytanie
kto otrzymał pieniąndrze
pan czy ten ten koleś
jeśli koleś to jak najszybciej na policje i zawiadomić o oszustwie
Więc decydujące pytanie
kto otrzymał forsę
pan czy koleś

Właśnie chodzi o to że pieniądze otrzymał ten głupi koleś... Na policję ? I co zgłosić ? A przypadkiem sam się nie wkopie w jakiej konsekwencje ?

Nie wiem
moze wypowiedzą się inni
ale to jest czyste oszustwo
tępić takich gnojków
przepraszam za wyrazenia

Proszę odebrać wiadomość prywatną

Wygrałam aukcję w sobotę wieczorem. Chciałam dokonać wpłaty przez internet, ale brakowało danych. Liczyłam, że Sprzedający (jak inni) dośle nr konta. Niestety po powrocie (byłam kilka dni poza domem bez możliwości korzystania z internetu) stwierdziłam, że nie otrzymałam nic. W czwartek wysłałam e-mail z prośbą o nr konta. Odpowiedź dostałam dopiero następnego dnia, tj. piątek, że aukcja jest nieaktualna. Po kolejnym mailu (z trudem) dowiedziałam się, że przedmiot sprzedany. Byłam pewna, że umowa zawarta w momencie wygrania aukcji jest wiążąca (Sprzedający nie podał żadnych ograniczeń, przyjęłam więc optymalne 7 dni, które upłynęły (od soboty do soboty) - w sobotę wieczorem. Gdybym dostała nr konta nie byłoby problemu, ale tak nie mogłam tego zrobić. Wystąpiłam do Allegro. Wystawiłam też negatywny komentarz, na który dostałam odpowiedź, w której zawarte było ciekawe zdanie: "kto pierwszy, ten lepszy". Chyba coś tu nie gra... Czy z mojej strony jest wszystko ok? Jaki czas obowiązuje od wygrania do sfinalizowania aukcji? Proszę o pomoc.

Powrót