Allegro

• Autor wątku Autor wątku shaggard
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shaggard

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

A wiec moja sytuacja wyglada nastepujaco:
Mialem wystawiony przedmiot na allegro z opcja kup teraz i z aukcja prywatna.
Tuz przed zakonczeniem napisal sie do mnie na gg klient, ktory oswiadczyl ze chce kupic przedmiot poprzez kup teraz jednak nie moze poniewaz "kup teraz" jest zablokowane (co jest bzdura, a ja niestety wtedy o tym nie wiedzialem) i aby zadzialalo musze zaprosic go do aukcji prywatnej. Uwierzylem mu i tak tez zrobilem, a wtedy on w ostatniej chwili zalicytowal 1 PLN i towar zostal sprzedany za 1. a jest wart ok 6 tys.
I teraz wypisuje mi caly czas i grozi sadem jesli mu tego nie wysle.
(jako dowod wszystkie jego rozmowy mam w archiwum na gg)
Prosze o porade co robic, poniewaz jestem zalamany.

pozdrawiam

Ja bym założył mu sprawe w sądzie żądając unieważnienia umowy (art. 70[5] par 1. k.c.) :) Chociaż na koszty by sie naciął i uchroniłbyś innych od takich numerów (weź sobie adwokata jeszcze żeby zabolało go po kieszeni).
No a karniści pewnie by powiedzieli, że 286 par 1. k.k. (może?)

dzieki za wyczrepujaca odpowiedz :)

pozdrawiam

A ja bym zawiadomił Policję o podejrzeniu popełnienia przestępstwa usiłowania oszustwa.

Witam

wlasnie odebralem maila i oto co pisze:

"Nigdy nie stwierdziłem że mam zamiar kupić opcją kup teraz.Moje stwierdzenie (co zresztą jest prawdą) tyczyło się nie mozności kupowania jakkolwiek a tymbardziej opcją kup teraz gdy nikt nie jest dodany do ludzi mogących licytować."
Oczekuję wysyłki przedmiotów.Pozdrawiam.(obyśmy nie musieli wchodzić na drogę sądową.)

a oto fragment jego wypowiedzi :

HP (1-06-2007 21:19)

no

ale musisz

dodać mnie do takiej licty

bym mógł wziąśc kup teraz

dosłownie

Jak inaczej mozna to zinterpretowac? A szczegolnie to jedno zdanie w ktory m wyraznie pisze ze jesli dodam go do listy to skorzysta z funkcji "kup teraz"
bo moze sie myle. Co Wy o tym sadzicie?

pozdrawiam

hmm....to jego slowa, ja tylko cytuje:

Wiec inaczej to sformuluje :)

"No, ale musisz dodac mnie do takiej licyt bym mogl wziac kup teraz, doslownie."

pozdrawiam

Powrót