Allegro

• Autor wątku Autor wątku szoszynka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szoszynka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Chciałabym poradzic sie w jednej, zapewne blahej sprawie.
Mianowicie, zakupiłam przedmiot od jednego ze sprzedajacych z serwisu Allegro. We czwartek dokonalam przelewu, jednak okazalo sie ze przelalam omylkowa, podwójną kwote. Kontakt ze sprzedajacym jest zerowy, od 3 dni bezskutecznie próbuje sie dowiedziec kiedy zostanie wyslana przesylka, bez odpowiedzi. Dzis upomnialam sie o zwrot pieniedzy i dalej bez echa.
Stad moje pytanie, do jakiego czasu sprzedajacy ma obowiazek zwrócic mi moje pieniadze? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje.

Powinien zrobić to niezwłocznie. Kupowałaś od osoby prywatnej, czy od firmy?

Sprawdzałam tego pana, ma zarejestrowaną firmę w krs-ie. To co ma mi zwrócić to są żadne pieniądze, ale przez samo traktowanie, chciałabym wiedziec jakie sa moje prawa.
Pozdrawiam

Jeśli to jest firma, to nie powinien trzymać pieniędzy na koncie - bo też co ma z nimi zrobić, jak je zaksięgować? Jeśli nie kontaktuje się mailowo czy telefonicznie, to wysłać listem poleconym ZPO wezwanie do zapłaty. Niech będą to małe pieniądze, ale odsetki też mogą rosnąć...

Osobiście miałam też taką sytuację, ale sprzedawca się nie ociągał i od razu jak zauważył, to zwrócił pieniądze.

Powrót