P
piotr1234s
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Jakoś w grudniu zeszłego roku dostałem blokadę konta na allegro w związku ze sporem z jednym z kupujących. Allegro twierdzi iż konto zostanie zablokowane do czasu wyjaśnienia sprawy i przypomniało że mam zapłacić kwotę prowizji która została naliczona po zakupie kupującego ( który wpłaty nie uiścił ). Odmówiłem zapłaty i stwierdziłem iż zrobię to gdy konto zostanie odblokowane. Dziś, po dwóch miesiącach od kontaktu z allegro dostałem wiadomość mail od firmy Altus-RMS z informacją o windykacji należności póki co bez odsetek. Czytałem trochę w internecie i część osób twierdzi iż takie sprawy zwykle nie idą do komornika, a firma windykacyjna nie jest w stanie ściągnąć należności nawet z odsetkami. Nie chodzi o te 20 zł tylko o zasadę, bo to jest zwykła kradzież i nie zamierzam się dawać nabić w butelkę.
Czy taka firma faktycznie ma prawo ściągać ze mnie należność i czy może w związku z tym poczynić jakieś kroki? Czytałem że jedna osoba od 2 lat nie płaciła i nawet z odsetkami nie ściągnęli należności.
Czy taka firma faktycznie ma prawo ściągać ze mnie należność i czy może w związku z tym poczynić jakieś kroki? Czytałem że jedna osoba od 2 lat nie płaciła i nawet z odsetkami nie ściągnęli należności.