AMICA nowa pralka silnik do wymiany...

• Autor wątku Autor wątku swietliste.cienie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swietliste.cienie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Proszę o radę.
Z końcem listopada zakupiłam w Saturnie pralkę Amica.
Prała bez zarzutu - po 2 miesiącach podczas prania silnik niemalże chciał wyskoczyć z obudowy... Zgłosiłam w Amice potrzebę naprawy pralki - po praiwe 2 tygodniach przyjechał serwisant obejrzał i powiedział że silnik jest do wymiany. Zamówi go i do 2 tygodni (!) przyjedzie wymienić.

Proszę o radę - wychodzi na to, że przez miesiąc nie mam w czym prać. Czy mogę oddać/zwrócić tę pralkę? Czy prosić o wymianę na nową? Czy muszę grzecznie czekać na naprawę? Choć nie ukrywam, że swoimi procedurami dotyczacymi kontaktu z serwisem (tylko ogólnopolska infolinia kontaktuje się z serwisem - co wydluża czas) i tak szybką awarią firma skutecznie mnie do siebie zniechęciła i wolałabym nie naprawiać już tej pralki...

dziękuję za pomoc.

Telefonicznie - serwisant już był.

Czy sprzedawca dopuszcza telefoniczne składanie reklamacji i czy zgłoszenie zostało w jakiś sposób potwierdzone?

hmm - sprzedawca czyli saturn tak?
wychodzi na to, że nie

.... Reklamację z tytułu gwarancji można zgłosić:
bezpośrednio w autoryzowanym zakładzie serwisowym danego producenta
lub
za pośrednictwem Sprzedającego (marketu) osobiście lub wysyłając produkt na adres podany na dowodzie zakupu.

Adresy autoryzowanych zakładów serwisowych dostępne są w karcie gwarancyjnej lub w dołączonej instrukcji produktu, ewentualnie na stronach internetowych producentów. Można je również otrzymać w każdym naszym markecie.

2. Reklamację z tytułu rękojmi
Reklamację produktu z tytułu rękojmi możesz zgłosić w ciągu 2 lat od daty sprzedaży, gdy stwierdzisz, że jest on uszkodzony, niekompletny, wadliwy lub niezgodny z opisem.

Produkt należy oddać do Sprzedającego (marketu) osobiście lub wysyłając na adres podany na dowodzie zakupu. Reklamację rozpatrzymy w terminie 14 dni od jej zgłoszenia.

reklamację zgłaszałam u producenta nie u sprzedawcy - potwierdzenie to wizyta serwisanta - pisemnego potwierdzenia nie ma

Powrót