Amsterdam - mandat za parkowanie.

• Autor wątku Autor wątku macieq1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

macieq1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jako że jest to mój pierwszy post chciałbym wszystkich powitać.
Teraz do rzeczy, podczas pobytu w Amsterdamie najwidoczniej musiałem dostać mandat za parkowanie, starałem się sumiennie płacić bilety parkingowe i nigdy nie widziałem żadnego mandatu, a tu szok po pół roku dostaje od Polskiej firmy windykacyjnej EGB Investments, informacje o mandacie. Wszystko było by ok gdyby nie opłaty dla firmy w wysokości około 100zł. Wydaje mi się to niedorzeczne że nie dostałem żadnej informacji, o mandacie i nie dano mi możliwości zapłaty jej w pierwotnej wysokości. Teraz pytanie czy ma sens walka z firmą windykacyjną i czy kontakt z firmą wystawiającą mandaty w Amsterdamie ma jakikolwiek sens i będą w stanie wycofać firmę windykacyjną. Może miał ktoś kiedyś podobny problem i chciałby się podzielić zdobytym doświadczeniem. :ok:

Pewnie w Amsterdamie obowiązuje prawo, że wystarczy włożyć mandat za wycieraczkę i dlatego nawet o tym nie wiesz, że dostałeś. Z firmą windykacyjną nie ma co walczyć. Realizuje tylko to do czego została wynajęta a skoro miasto Amsterdam rości sobie prawa do tej kasy to raczej robi to zgodnie z prawem. Po raz kolejny niestety potwierdza się fakt, że jak komunikacja w Amsterdamie to tylko rower ;) Ponoć jest ich tam więcej niż mieszkańców i dwa razy więcej niż samochodów. Takie to już śmieszne miasto z tego Amsterdamu

gratuluję dente1234 poczucia humoru .......

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót