Aneks powindzkaczjnz Orange.

• Autor wątku Autor wątku Pan Tadeusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pan Tadeusz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Mam do Państwa pytanie dotyczące firmy Orange. Kilka lat temu znajomej osobie wziąłem telefon na abonament. Niestety jak to w życiu bywa, osoba nie płaciła rachunków. Nic nie wiedziałem do czasu, aż przyszło mi wezwanie do zapłaty noty obciążeniowej na kwotę prawie 2000. Zadzwoniłem do BOK i tam poinformowano, że nie ma się czym martwić. Należy uregulować należność główną i podpisać aneks po-windykacyjny. 15.I.215r. uregulowałem należność, niestety choroba pozwoliła dopiero 20.III.2015r. udać się do salonu celem podpisania owego aneksu. Tam po konsultacji i telefonowaniu, otrzymałem nową umowę, nowy numer, który miał być aktywny w ciągu 7 dni. Po upływie tego czasu nadal jednak nie był. Udałem się więc do salonu Orange i okazało się wtedy, że moja wierzytelność została sprzedana firmie zewnętrznej. Teraz moje pytanie co w danej sytuacji mogę zrobić? Umowa to umowa, obowiązuje obie strony i w tym wypadku Orange nie wywiązał się ze swojej części. Z drugiej strony słyszałem, że sprzedana wierzytelność nie jest już sprawą Orange? Złożyłem stosowna reklamację, teraz będę czekał na odpowiedź. Pragnę jednak wiedzieć, jakie mam szanse na pomyślne zakończenie tej sprawy?

Lanie wosku, szklana kula, rzut kośćmi nietoperza, czy też może tarot ?

Dziękuję bardzo, już piszę do wróżbity Macieja.

Moim zdaniem warto jak najszybciej zadzwonić do BOK (510100100) i tam będzie można wyjaśnić tę sprawę. Dowiesz się, co możesz zrobić w tym momencie.

Powrót