angielski akt urodzenia

• Autor wątku Autor wątku IZABELA K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

IZABELA K

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
czesc

mam taki problem ,obecnie jestem w polsce i mam problem z zameldowaniem dziecka które urodziło sie w anglii,dostałam tylko certyfikat urodzenia dziecka ale bez imion rodziców i na podstawie tego angielskiego aktu urodzenia nie moge córki zameldowac i propsza o pełny akt urodzenia z kad taki akt wziasc jesli jestem juz w polsce?prosze o pomoc czytelnikow:sad::sad:

Musisz zarejestrowac dziecko w Polsce w odpowiednim dla ciebie urzedzie stanu cywinego, dzieki temu otrzymasz polski akt urodzenia i bedziesz mogla zameldowac dziecko

nie wiem czy nie za pozno, ale ja mam taki sam problem. moje dziecko tez urodzilo sie w anglii, a przywiozlam ze soba tylko oryginal aktu urodzenia. potrzebna jest kopia-odpis aktu urodzenia. dostepny jest ten dokument w tym samym miejscu co dostala pani akt urodzenia. koszt takiego odpisu to 35funtow. tzn moj maz bral odpis w ciagu jednej godziny- dlatego tak drogo, troche taniej jest jak sie czeka do pieciu dni. jestem z manchesteru wiec nie wiem jakie koszta sa w innych angielskich miastach. szperajac po stronach internetowych znalazlam mozliwosc wyslania odpisu bezposrednio do domu w polsce:D ale to dotyczy tylko dzieci urodzonych do konca 2009- https://www.bmd-certificates.co.uk/birth.html

Powrót