angielskie prawo jazdy zabrane w polsce

• Autor wątku Autor wątku musiel1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

musiel1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.6 lipca 2014 zabrano mi w polsce na 6 miesiecy angielskie prawo jazdy za jazde pod wplywem alkocholu.Przylecialem w czwartek zeby w poniedzialek je odebrac.na wszelki wypadek poszedlem w piatek do urzedu miasta dowiedziec sie co i jak.No i pani za biurkiem powiedziala mi.ze musze zrobic wszystkie badania dla kierowcow 600zl plus 150zl na nowe Polskie prawko.Mam pytanie,czy nie moge odebrac swojego prawa jazdy w dvla? bo polskie jest mi nie potrzebne.mieszkam i pracuje w UK

Polska zwraca angielskie prawo jazdy do DVLA, wiec najpierw tam powinienes zaczac ubiegac sie o zwrot prawa jazdy, polski urzad komunikacji go nie przetrzymuje, jedynie odsyla prawko z informacja o zatrzymaniu oraz powodzie zatrzymania.
Ubiegajac sie o zwrot prawa jazdy w Polsce, dostaniesz polskie wiec w UK znowu kolejna oplata za wymiane, pytanie czy warto?

WITAM.
Zatrzymane mam prawko brytyjskie od wczoraj to jest 01.06.2016 za przekroczenie predkosci w terenie zabudowanym o 52km/h. Wiem ze odsylaja do dvla w uk i jaka jest tam dalej procedura odebrania PJ? Trzeba odebrac osobiscie skladac wniosek i ile to trwa? prosze o szybka odp pozdr

witam mam problem polska policja zabrala moje angielskie prawo jazdy za prowadzenie pod wplywem jak je odebrac za granica

Powrót