Anulacja rezerwacji hotelowej

• Autor wątku Autor wątku mateuszkrakow11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
loco1 napisał:
W momencie dokonywania tej czynności (rezerwacji) nie wiedział.
Argument drugi "ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej" usługa rezerwacji jeat darmowa w systemie ***.com

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mypetro napisał:
Po czym wnosisz, ze jest darmowa?

Po regulaminie serwisu i tej oferty :)

loco1 napisał:
@mateuszkrakow11
Zaczynasz pisać głupoty. Naprawdę nie rozumiesz?
Szukam tylko punktu zaczepienia, dlaczego głupoty?

mateuszkrakow11 napisał:
Dwa pozostałe pytania brzmią:
Czy wpisując w jakimś sklepie internetowym, lub portalu, numer karty kredytowej, datę ważności oraz godność właściciela można obciążyć komuś konto, bez żadnego potwierdzenia ze strony banku, chociażby kodem sms? (Jak dla mnie taka praktyka, jeśli występuję, jest niedorzeczna i całkowicie zaprzeczająca bezpieczeństwu kart kredytowych)
Na calym swiecie tak to dziala, dlatego warto nie udostepniac danych swojej karty innym. W przypadku nieautoryzowanej platnosci jest tez procedura reklamacyjna w banku i chargeback

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem i wex pod uwagę, że mamy XXI wiek, inne narzędzia. Rezerwując pokój na tym portalu miałeś info, czy jest możliwa bezpłatna anulacja i do jakiego terminu. Często ten sam pokój jest w 2 cenach: z mozliwością bezpłatnej anulacji i w tańszej wersji bez możliwości odwołania pobytu. Zawarłeś umowę, więc sprawa jest prosta. Nie zapłacisz, booking sprzeda Twój dług za grosze jakiejś firmie windykacyjnej, która wyciśnie Cię jak cytrynę. Wszystko przemawia przeciwko Tobie.

loco1 napisał:
Nie znajdziesz.

W takim razie zostało mi tylko czekac i utrudnić im ściągnięcie pieniadzy na tyle ile tylko dam radę, w kazdym razie poszedl jeszcze mail do ***.com w sprawie odstapienia od opłaty. Karta bedzie zablokowana a konto z nią powiązane zamknięte jak przyjdzie mi powiadomienia o koniecznosc zaplaty w formie listownej do domu to zapłacę

moderacja, nie jesteśmy na sali sądowej, kogo dokładnie dotyczy Twój problem nas nie interesuje. Skoro Ty jesteś anonimowy, źródło Twojego problemu również takie pozostanie.

Nie musza ci nic wysylac moga od razu skierowac sprawe do sądu jak beda chcieli ci zwiekszyc koszty. Dobra rada to dogadac sie z nimi, bo idac na noze, to ty masz wiecej do stracenia

Na 99% od tej firmy żadnego wezwania nie dostaniesz. Oni żyją z pośrednictwa. Jak uzbiera im się trochę takich dłużników, to sprzedadzą Twój dług z całą paczką długów jakiejś firmie windykacyjnej powiedzmy za 40% wartości. A już ta firma żyje tylko ze ściągania takich długów i to jest ich chleb. Więc nie popuszczą, a w razie oporów są mistrzami w robieniu kosztów, które Ty prędzej, czy później zapłacisz, albo Twoi spoadkobiercy :)

mypetro napisał:
Nie musza ci nic wysylac moga od razu skierowac sprawe do sądu jak beda chcieli ci zwiekszyc koszty...
Żaden rozsądny wierzyciel nie wystąpi z pozwem bez uprzedniego wezwania do zapłaty.
Po takim kroku koszty można zrobić ale sobie.

obser napisał:
Na 99% od tej firmy żadnego wezwania nie dostaniesz. Oni żyją z pośrednictwa. Jak uzbiera im się trochę takich dłużników, to sprzedadzą Twój dług z całą paczką długów jakiejś firmie windykacyjnej powiedzmy za 40% wartości. A już ta firma żyje tylko ze ściągania takich długów i to jest ich chleb. Więc nie popuszczą, a w razie oporów są mistrzami w robieniu kosztów, które Ty prędzej, czy później zapłacisz, albo Twoi spoadkobiercy :)

W takim razie dostane wezwanie od firmy windykacyjnej wtedy zapłacę

Od firmy windykacyjnej dostaniesz wezwanie jak się odsetek nazbiera.

Na razie nic nie dostałem, ani od firmy ani od hotelu, zaplace jak dostane listem lub jak sobie sami ściganą skoro nie ma szans to nie będę protestował, kwota jest smiesznie mała nie wiem czy któraś firma dla 50 zlotych będzie trafić dla mnie czas, narazie rachunku do zaplaty nikt mi nie wystawił więc długu nie mam :)

mateuszkrakow11 napisał:
W takim razie dostane wezwanie od firmy windykacyjnej wtedy zapłacę

I wtedy się zdziwisz ile masz zapłacić. A na to żądanie sobie poczekasz, i przestrzegam Cię, oni są mistrzami robienia kosztów i właśnie bazują na takich małych długach

Kupią za 20. Odczekają i rozdmuchają do kwoty N razy większej niż 50, od których się zaczęło.
Dojdą koszty sądowe i komornicze i za kilka lat wróci temat rykoszetem na forum.

Podam Ci przykład: 2 lata temu sprzedałem parę długów z FV i np. za niedopłacone 800 zł dostałem od firmy windykacyjnej 500 zł, a teraz ta Pani ma starszne do mnie pretensje, bo przyszło jej płacić przeszło 4 tyś (zastępstwo procesowe,wizyty windykacyjne,odsetki itp.) i chciała mi koniecznie wcisnąć te 800 zł, którymi się w pewnym momencie rzucaliśmy. A na zapłatę czekałem prawie 2 lata zanim to sprzedałem i kilkakrotnie ją odwiedzałem. Trafiło ją, bo oprócz DG jest dyrektorem szkoły, więc komornik nie miał problemów.

obser napisał:
Podam Ci przykład: 2 lata temu sprzedałem parę długów z FV i np. za niedopłacone 800 zł dostałem od firmy windykacyjnej 500 zł, a teraz ta Pani ma starszne do mnie pretensje, bo przyszło jej płacić przeszło 4 tyś (zastępstwo procesowe,wizyty windykacyjne,odsetki itp.) i chciała mi koniecznie wcisnąć te 800 zł, którymi się w pewnym momencie rzucaliśmy. A na zapłatę czekałem prawie 2 lata zanim to sprzedałem i kilkakrotnie ją odwiedzałem. Trafiło ją, bo oprócz DG jest dyrektorem szkoły, więc komornik nie miał problemów.
Aż im zazdroszczę, bo zarobili na tej transakcji kilkakrotnie więcej niż ja za swoją usługę.

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

obser napisał:
Aż im zazdroszczę, bo zarobili na tej transakcji kilkakrotnie więcej niż ja za swoją usługę.
Dostane wezwanie to zapłacę poki co dostałem maila o treści "Twoja rezerwacja została odwołana za opłatą w wysokości PLN 125.3
Szanowni Państwo,

Potwierdzamy, że Twoja rezerwacja w obiekcie Mercure Jelenia Góra została odwołana. Nie musisz podejmować dodatkowych działań. Jeśli masz pytania, prosimy o kontakt z obiektem pod numerem: +48757549148."
Pożyjemy zobaczymy

A możesz mi i wszystkim wytłumaczyć, po co zakładałeś tu ten wątek?

Powrót