J
justnya
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mianowicie mieszkam w Niemczech właściciel nie wyraża zgody meldunek mój i partnera. Teraz od miesiąca dowiedzieliśmy się że będziemy rodzicami. Oboje pracujemy w Holandii i tam odporawadzamy składni na ubezpieczenie zdrowotne. Pytając o ubezpiecznie Niemieczkie w AOK otrzymaliśmy informację że potrzebny jest nam formularz E-106 oraz meldunek.
Mieliśmy taki przypadek że mój partner w tamtym roku pracował w Niemczech i był tam bez meldunku i otrzymał od pracodawcy normlanie kartę AOK. Czy jest możliwość żeby zmanewrować prawo? Ile wynosi podatek od najmu lokalu gdy nasz właściciel jednak po długich namowach by się zdecydował na meldunek? Proszę o informację zwrotną. Pozdrawiam
Mieliśmy taki przypadek że mój partner w tamtym roku pracował w Niemczech i był tam bez meldunku i otrzymał od pracodawcy normlanie kartę AOK. Czy jest możliwość żeby zmanewrować prawo? Ile wynosi podatek od najmu lokalu gdy nasz właściciel jednak po długich namowach by się zdecydował na meldunek? Proszę o informację zwrotną. Pozdrawiam