Z
Zalan92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam serdecznie. Od około 1,5 roku jestem zameldowany w niemczech. 4 miesiące przepracowałem tutaj jako komisjoner na pełny etat(Pierwsze ubezpieczenia AOK w niemczech). Po tym czasie zostałem zwolniony bez powodu (cięcie pracowników). Udałem sie na zapomoge niemiecką (ALG II) i na kurs języka niemieckiego. Kurs miał odbywać się rok czasu. Po 6 miesiącach gdzie po zapomodze zgłosiłem się do urzędu o kolejną zapomogę ze względu na kurs, ale dostałem odmowę. Znalazłem prace na minijob(nie ubezpieczyli mnie) 1 dzień w tygodniu na 7 h ponownie złożyłem wniosek znowu dostałem odmowe. To cała moja historia tutaj jedynie latanie załatwianie co z tym idzie dostałem pismo od aok że od 2 miesięcy jestem bez ubezpieczenia i że muszę to opłacić. Jestem bez pieniędzy od 2 miesięcy bez pomocy do kraju. Pomóżcie mi co mam najlepiej zrobić w danej sytuacji. Nie mam pieniędzy nawet by opłacić zaległe miesiące ani z czego żyć jedynie te 250 euro co dostaje z mini job teraz ale to wszystko idzie na żywność.
Ostatnia edycja: