AOK wstrzymało zasiłek chorobowy

• Autor wątku Autor wątku Bahia78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bahia78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc we wrześniu 2016 r. doznałem porażenia nerwu strzałkowego w Niemczech, udałem się na chorobowe. Kontynuuje leczenie w Polsce .W styczniu AOK stwierdziło zdalnie iż jestem już zdrowy. Po zgłoszeniu sprzeciwów 27 stycznia od pisma wysłanego 5 stycznia nie mam dalej odpowiedzi od AOK.AOK twierdzi iż pismo jest nadal u lekarza medycyny. I to moje pytanie: jak długo mogę oczekiwać bez zasiłku chorobowego na odpowiedź AOK. Wspomnę że przebyłemm dwie kontrole w ZUS-ie co do prawidłowości zwolnienia i nie podważył mojego zwolnienia.
Z góry dziękuję za odpowiedź

Ostatnia edycja:
Mija miesiąc i widzę że nikt nie jest w stanie mi pomóc. Szkoda....

Sprawdz czy pracodawca opłaca twoje ubezpieczenie ???
Powodzenia

Opłaca. A całą sprawa ponoć zajmują się lekarze z AOK z miejscowości Itzehoe. Tylko trochę to długo. :mad:

Jak sprawa sie zajmuje MDK (Medizinischer Dienst der Krankenkasse), to zawsze to trwa strasznie dlugo, bo oni malo placa, rzadko ktory lekarz chce za te pieniadze pracowac, wiec tych kilku, ktorzy sie tym zajmuja, sa zawaleni aktami.
Ale mimo wszystko powinno byc jakies rozwiazanie na tzw. "miedzyczas", bo nie moze byc tak, ze czlowiek jest pozostawiony na tygodnie/miesiace bez pieniedzy. Jakbys byl w Niemczech, to byc pewnie dostal na ten czas socjal pod klauzula zwrotu, jak kasa chorych wstecznie ci wyplaci chorobowe

Powrót