Apelacja Arek

• Autor wątku Autor wątku arek4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arek4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
W sądzie pierwszej instancj sąd nie rozliczył korzystania ponad udział(porzytków) .Złożyłem apelację o rozliczenie za okres 30 miesięcy bo tyle wyliczyła biegłą rzeczoznawca, ale strawa długo trwała i z 30 miesięcy zrobiło się w chwili obecnej 58 miesięcy zajmowania mieszkania ponad udział moje pytanie brzmi : czy mogę wnioskować o rozliczenie tych 30 miesięcy co wyliczyła biegłą czy mogę też wnioskować o wyliczenie pozostałych miesięcy czyli dodatkowo 28miesięcy,czy tylko mogę ubiegać się o te miesiące wyliczone przez biegłą.

arek4 napisał:
W sądzie pierwszej instancj sąd nie rozliczył korzystania ponad udział(porzytków) .
Jeżeli w pozwie zgłaszał Pan roszczenie o zwrot pożytków to w apelacji można takie roszczenie rozszerzyć o kolejne okresy.

Byrhtnoth napisał:
Jeżeli w pozwie zgłaszał Pan roszczenie o zwrot pożytków to w apelacji można takie roszczenie rozszerzyć o kolejne okresy.
Byrhtnoth napisał:
W pozwie do pierwszej instancji złożyłem o rozliczenie od 2021roku do chwili obecnej czyli do zakończenia sprawy ale sędzia w postanowieniu oddali wniosek w pozostałym zakresie. Byłem na poradzie adwokackiej darmowej i adwokat powiedział że mogę domagać się zasądzenia kwoty tylko wyliczonej przez biegłą .Za resztę miesięcy nie mogę się domagać ponieważ nie zgłosiłem o wyliczenie pozostałych miesięcy czyli 28.Proszę i odpowiedź jeżeli apelacja została złożona o te 30miesięcy czy na sprawie apelacyjnej mogę zawnioskować o wyliczenie pozostałych miesięcy czy nie mogę?.

Adwokat powiedział że już nie mogę wnioskować w apelacji o te nie doliczone 28miesięcy bo jest za póżno i trzeba było zgłosić doliczenie w pierwszej instancji czego ja nie zrobiłem bo nie wiedziałem ponieważ nie miałem adwokata i można wnioskować tylko za te miesiące co wyliczyła biegłą.

Powrót